Menu
RSS

DSİ Müdürü Özgür, Kapıçay Baraj İnşaatında İncelemede Bulundu

DSİ Müdürü Özgür, Kapıçay Baraj İnşaatında İncelemede Bulundu

DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcısı Özhan Erdanışman ve Şube Müdürleri ile birlikte Kapıçay Barajı inşaatında incelemede bulundu. İnşaat alanındaki incelemelerinin ardından şantiyede işin seviyesi ile ilgili ilgililerden bilgi alan Bölge Müdürü Özgür yaptığı açıklamada;

''Tamamlandığında 18.700 da tarım arazisinin sulama suyu ihtiyacını karşılayacak olan Kapıçay Barajımızda ekibimiz ile birlikte incelemede bulunduk. Çalışmalarımız fen ve sanat kaidelerine uygun olarak devam etmektedir.

Baraj inşaatında Derivasyon tüneli betonarme imalatı ile batardo imalatları tamamlanmış olup, Dere yatağında ki su derivasyona çevrilerek, SSB Gövdenin oturacağı kazılar tamamlanmıştır.

Diğer taraftan Kret ulaşım yolu ve depo sahası ulaşım yolu sanat yapıları ile birlikte tamamlanmış olup, Rölekasyon yolu kazısı ve yol üzerindeki sanat yapılarında çalışmalar hızla devam etmektedir.

Finike içme suyuna ait boru hendek kazısı, boru montajı ve kaynak işleri devam etmektedir.

Bu proje tamamlandığında 2016 yılı birim fiyatları ile 2.536,00 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 47.423.200 TL katkı ve 2.244 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.'' dedi.

Finike Kapıçay Barajı

Antalya ili Finike ilçesi, Gökbük Köyü sınırlarında Başgöz Çayı üzerinde ve Finike-Elmalı karayolunun 25. Km’sinde yer almaktadır.

FİNİKE-KAPIÇAY BARAJI

Gövde Tipi                    : SSBD + Ön Yüzü Beton Kaya Dolgu

Toplam gövde hacmi      : 126.000 m³

Yüksekliği  (talvegten)    : 46 m         

Yüksekliği  (temelden)    : 50 m

yukarı çık
0
Paylaşım