Menu
RSS

Elmalı MYO’da Yangın Eğitimi

Elmalı MYO’da Yangın Eğitimi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO)’nda öğrencilere ve personele yangın, yangın söndürme, yangından zehirlenme ve yangın sırasında yapılması gerekenler konularında eğitim semineri düzenlendi.

Kimyager Nazan Keyik ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Şahap Engin Deniz’in katıldığı seminerde, yangında alınması gereken önlemlerden bahsederken kurtarılması gerekenlerde öncelik sırası, acil durum eylem planları hakkında bilgiler aktarıldı.

Yangın uzmanları seminer sırasında yangında ilk önce zehirli gazlar nedeniyle ölümlerin gerçekleştiğini, daha sonra yanarak can verildiğini, bu yüzden yangın sırasında teneffüs edilen havaya dikkat edilmesi gerektiğini belirterek “Yangında duman, yanık kokusu, alev gibi durumlarla karşılaşanlar soğukkanlılıklarını korumalıdır.

Varsa hemen yangın butonuna basılmalıdır. Yangın güvenlik merkezi haberdar edilerek itfaiyeye acilen haber verilmelidir.

Yangın yeri terkedilirken kapı ve pencerelerin kapatılması önemlidir. Yangın her tarafı sardı ve kaçış yolları duman ile kaplı ise korunaklı bir yere sığınıp kapı kilitlenmeden kapatılmalıdır. Kapı kenarlarına içeriye duman girmemesi için battaniye ve ıslak bezler yerleştirilmelidir.” ifadelerine yer verdiler.

Seminer sonrasında Elmalı MYO Yöneticileri tarafından yangın uzmanlarına katkılarından dolayı teşekkür edildi.

yukarı çık
0
Paylaşım