Menu
RSS

Gençler 57.Alaya Vefa İçin Yürüdüler

Gençler 57.Alaya Vefa İçin Yürüdüler

Çanakkale Kara Savaşları'nın anma törenleri kapsamında düzenlenen 57'nci Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü Antalya’da gerçekleşti. 57’nci Alay yürüyüşüne Antalya Vali yardımcısı Mestan Yayman, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, Milli Eğititim Şube Müdürü Hami Dorul, AGHSİM şube müdürleri, AGHSİM personeli, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Bir Ölüp Bin Diriliriz” sloganıyla 81’il’de 25 Nisan 2016 tarihinde Çanakkale şehitlerine 57'nci Alay Vefa Yürüyüşü düzenlendi.

Antalya’da Uncalı Hasan Kartal Camisi’nde sabah namazı ile başlayan program buğday çorbası, ekmeği ikramı, Hasan Kartal Camii’nden Uncalı Şehitliğine anma yürüyüşü ile devam etti. Program Uncalı Şehitler Mezarlığında Fatih Kemer tarafından okunan kuran Kerim Tilaveti ile sona erdi.

Ben Size Taarruz Etmeyi Değil, Ölmeyi Emrediyorum

Antalya Vali yardımcısı Mestan Yayman, 57’nci Çanakkale Alayın Conkbayırı’na yerleşmesi için yeterli süre kazanılır. Ve Yarbay Mustafa Kemal, 27’inci Alay’dan geri kalan askerler ile 57’inci Alaya karşı saldırı için; ‘Ben size taarruz etmeyi değil, ölmeyi emrediyorum.

Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında, yerimize başka komutanlar ve kuvvetler gelebilir’ emrini verdi. Mehmetçiğin yaptığı karşı hücumla Anzaklar ağır kayıplar verir ve sahil kesimine çekilirler.

Ama bu başarılı günün sonunda 57’nci Alay askerlerinin tamamına yakını şehitlik mertebesine ulaşmışlardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri üstün mücadele ile atılmıştır dedi.

Çanakkale’yi Çanakkale Yapan Gelenleri Karşılayan Asil Ruhtur

Türk Ordusu’nun Çanakkale’de vermiş olduğu bu büyük mücadele; sadece dünya tarihi üzerinde yarattığı büyük etkiyle değil, savaş sahasında tezahürü bakımlarından da dünya savaş tarihinde örneği olmayan bir olay olduğunu belirten Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, “Yüz binlerce vatan evladı bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye çağrılmıştır.

Çanakkale bu vatan uğruna canlarını hiçe sayarak savunmuş olan kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir îman ve kahramanlık destanıdır” dedi.

Ayrıca Hacıcaferoğlu, 81 ilde 25 Nisan 2016 tarihinde düzenlenen 57'nci Alay Vefa Yürüyüşünde şehitleri anma programına katılan herkese teşekkürlerini sundu.

57’nci Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşünün Tarihteki Anlam Ve Önemini Büyüktür

Akdeniz Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Erhan Meyvecioğlu, 8 Mart, Çanakkale Savaşı’nın deniz bölümünün zaferle sonuçlandığı gündür. Yurdu kurtarmak için canı pahasına düşmanla savaşan askerlerin anısına her yıl anma törenleri düzenlenir.

Ülkemizin her bölgesinde düzenlenen etkinliklerle Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anılır. Çanakkale Savaşları’nda çok büyük önem arz eden asıl bölüm ise kara savaşlarıdır.

En fazla şehit verdiğimiz kara savaşlarında, omuz omuza çarpışan her milletten askerin yer aldığı bu savaşlar 25 Nisan 1915 sabahındaki kara çıkarmasıyla başlamıştır.

Bu nedenle her yıl 25 Nisan Gelibolu Yarımadası’nda Çanakkale Kara Savaşları anma etkinliği yapılmaktadır ve bu 57’nci Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşünün tarihteki anlam ve önemini büyüktür dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım