Menu
RSS
Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Gurbetçilerden Antalyalı Engellilere Destek

Gurbetçilerden Antalyalı Engellilere Destek

Almanya’da yaşayan Türkler, Antalya'da yaşayan engeliler için yardım kampanyası düzenledi. Bir TIR dolusu yardım malzemesi, Bielefeld Engelli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edildi.

Almanya'nın Bielefeld kentinde faaliyet gösteren Engellilerle Dayanışma Derneği, Antalya'da yaşayan engelli vatandaşlar için yardım kampanyası düzenledi. Dernek, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile temasa geçerek engellilerin ihtiyaçları ve yapılabilecek yardımlar konusunda bilgi aldı.

Sosyal hizmet uzmanlarının çalışmaları ile Antalya genelinde yaşayan özel bireylerle tek tek görüşerek engelliler haritası oluşturan Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yardımların engelli bireylere ulaştırılması konusunda destek istedi.

Gönül Köprüsü Kuruldu

Türk vatandaşların gösterdikleri örnek davranıştan duydukları memnuniyeti dile getiren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri, yardımların hızla ulaştırılması için dernek ile protokol imzaladı.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri Almanya'dan Antalya'ya oluşan gönül köprüsünün engelli vatandaşlar adına sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti.

Büyükşehir Özel Bireylere Ulaştıracak

Türk ailelerden toplanan yardımlarla satın alınan; 90 tekerlekli sandalye, 22 akülü sandalye, 100 koltuk değneği, 8 engelli yatağı, 30 tuvalet sandalyesi, 50 yürüme yardımcısı, 1 yatak vinci, 1 yatalak ayakta tutma aleti ve 4 koli yatalak bezi Antalya Büyükşehir Belediyesine teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi Antalya'nın dört bir tarafında yaşayan engelli bireylere yardımları ulaştırmak için çalışmaya başladı.

Büyükşehir İle Gurbetçilerin Örnek Çalışması

Bielefeld Engelli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Karabel, "Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz örnek çalışma ile Antalya'da engelli vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayacak 300 bin lira değerinde TIR dolusu malzemeyi Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teslim ettik.

Burada da engelli vatandaşlarımıza çeşitli malzeme desteği sağladık. Bu tür yardımlarda gurbetçi vatandaşlarımızın katkısı büyük oldu. Önümüzdeki aylarda da yardımlarımız devam edecek" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım