Menu
RSS

Hayvanat Bahçesinin Yeni Konukları Siyah Kuğular

Hayvanat Bahçesinin Yeni Konukları Siyah Kuğular

Kumluca Belediyesine ait Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesine iki siyah Kuğu alındı. Kumluca Belediyesine ait Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesine hayvan çeşitliliği her geçen gün artıyor. İstanbul’dan getirilen siyah Kuğular 2 yaşında bir dişi ve bir erkek. Yeni yaşam alanlarına alışmaya çalışan Siyah Kuğular vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 2006 yılında hizmete giren Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesinde her geçen gün hayvan çeşitliliğini arttırdıklarını, bugün geldikleri noktada hayvanat bahçesinde 50 aşkın türde 600’ün üzerinde hayvan bulunduğunu söyledi.

Hayvanat bahçesini yaparken amaçlarının, yöre halkı için farklı bir ortam oluşturmak, özellikle çocukların hayvan türlerini tanıyarak küçük yaşta hayvan sevgisi kazandırmak olduğunu ifade eden Çetinkaya, bu konuda da başarılı olduklarını belirtti.

Antalya’nın batısında hiçbir ilçede hayvanat bahçesi bulunmadığını kaydeden Çetinkaya, “Hayvanat bahçemize, ilçe halkımızın yanı sıra çevre ilçelerden de ziyaretçilerimiz geliyor.

Özellikle okullardan çocuklarımız buraya gelerek hayvanlar ve yaşam koşulları hakkında bilgileniyorlar. Bizde belediye olarak burada her geçen gün hayvan çeşitliliğimizi arttırmaya çalışıyoruz” dedi.

Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Süleyman Falay da, Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesine yeni temin ettikleri siyah Kuğuların, renkleri dolayısıyla ender bulunan türler olduklarını ve ana vatanlarının Avusturalya olarak bilindiğini söyledi.

Siyah Kuğuların yeni yaşam alanlarına alıştıklarını ifade eden Falay, yeni misafirlerin yetişkinler kadar çocuklardan yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım