Menu
RSS

Kaş Kent Konseyi Toplandı

Kaş Kent Konseyi Toplandı

Kaş İlçe Kent Konseyi'nin kasım ayı olağan toplantısında Kaş Atatürk Kültür Merkezi Projesi değerlendirildi. Kaş Kent Konseyi kasım ayı olağan toplantısını Genel Sekreter İsmail Gökçe başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, daha önce alınan tavsiye kararları, bu kararların özellikle Kaş Belediyesi nezdinde uygulamaları ve sonuçları değerlendirildi. Belediye ve diğer kurumlardan gelen yanıtlar okundu.

Toplantıda Kaş Cumhuriyet Alanı ve meydan düzenlenmesi ele alındı. Meydan düzenlemesinin Süleyman Çavuş Cami'si avlusu ile birlikte bir bütün olarak tek tip proje halinde hazırlanması konusunda tavsiye kararı alındı.

Kaş ve çevresindeki GSM operatörlerinin çekim alanlarının güçlendirilmesi konusunda girişimde bulunma kararının da alındığı toplantıda, başta TRT Antalya Radyosu olmak üzere, ulusan radyo vericilerinin güçlendirilmesi, özellikle Yunan radyo vericilerinin etkisinden kurtarılması konusunda, ilgili birimlere yazı yazılması, bu konuda gerekli girişimlerin yapılmasına karar verildi.

Kaş Kent Konseyi Genel Sekreteri İsmail Gökçe, ilçenin önemli eksikliği olan kültür merkezinin yapılması için proje hazırladıklarını kaydetti.

Atatürk Kültür Merkezi'nin projesini Kaş Kaymakamlığı ve Belediyesi'ne gönderdiklerini ifade eden Gökçe, "Kaş Ziraat Odası yanındaki alana, kültür merkezi yapılması konusunda ısrarcıyız. Projemizi ilgili makamlara sunduk ve yanıt bekliyoruz.

İlçeye meslek yüksekokulu kazandırılması konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Kaş Devlet Hastanesi yanındaki alana yapılması konusunda da görüş birliğine varıldı. Ayrıca, Kaş'ın sakin şehir olma konusundaki çabalarımıza devam edeceğiz. Sakin şehir projesi, Kaş turizminin geleceğidir" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım