Menu
RSS

Kazak Kadını Tehditten Yargılanan Eski Sevgiliye Tahliye

Kazak Kadını Tehditten Yargılanan Eski Sevgiliye Tahliye

Antalya’da bir süre birlikte yaşadığı Kazakistan uyruklu 30 yaşındaki Nazira Yussupova'yı öldürmekle tehdit etmekten tutuklu yargılanan 47 yaşındaki Şenol Avcı, adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Olay geçen mart ayında Muratpaşa ilçesinde meydana geldi.

47 yaşındaki Şenol Avcı, iddiaya göre bir süre birlikte yaşadığı Kazakistan uyruklu 30 yaşındaki Nazira Yusupova ile bu yılın başlarında ayrıldı. Bir süre sonra kadını rahatsız ettiği iddiasıyla hakkında uzaklaştırma kararı verilen Şenol Avcı, geçen 20 Mart günü Güzeloba Mahallesi'nde evlerinin önündeki parkta ailesiyle oturran Nazira Yusupova'nın yanına gitti.

Elinde tüfek bulunan ve saçından tuttuğu Nazira Yusupova'ya "Seni öldüreceğimi söylemiştim. Seni öldüreceğim" dediği iddia edilen Avcı'ya, kadının yakınları müdahale etti.

Avcı, Kazakistanlı kadının yakınları tarafından odun ve kazma sapıyla dövülüp hastanelik edildi. Vücudunda çok sayıda kırık tespit edilen Avcı, yoğun bakımda tedaviye alındı.

3 gün sonra taburcu edilen Avcı, Samsun'un Çarşamba ilçesinde ikamet eden ailesinin yanına gitti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında yakalanıp 25 Mart'ta tutuklanan Avcı hakkında, Nazira Yussupova'yı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan dava açıldı.

Avcı'nın darp edilmesiyle ilgili de Kazakistanlı kadının annesi Nazkhanum Taırova, babası Maulet Tairov, kardeşi Ismat Pasta Taırov, Kazbek Dursunov, Payel Duloğlu ve Aslan Tairov hakkında yaralama ve yaralamaya iştirak suçlarından dava açıldı.

Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, Çarşamba'daki A Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bubunan Şenol Avcı Sesli Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Sanıklardan Pavel Duloğlu, Maulet Tairov, Aslan Tairov, İsmat Pahsa Tairov ile Nazkhanum Taırova ile Zamira Tairova'nın ve avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada ifadesini veren Şenol Avcı, diğer sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Nazira Yusupova ile 2.5 yıl nikahsız yaşadıktan sonra ayrıldıklarını anlatan Avcı, şöyle dedi:

“Ben aracımla geçerken Nazira ile yakınları evlerinin önündeki çocuk parkında oturuyorlardı. Beni görünce el kol hareketi yaptılar. Aracımdan inip parktaki Nazira'nın yanıma gelmesini istedim.

Nazira'nın yakınları odun, kazma gibi cisimlerle bana saldırdı. Bu nedenle vücudumda 22 kırık meydana geldi. Ben kendilerine küfür de etmedim. Elimde tüfek de yoktu."

Nazira Yussupova ise ayrıldıktan sonra Şenol Avcı'nın kendisini ve ailesini ölümle tehdit ettiğini ileri sürdü. Nazira Yussupova, "Olay günü parkta otururken Şenol elindeki tüfekle aracından inip küfürler etti.

Araca binmemi istedi, saçımdan tuttu. Bunun üzerine annem Şenol'u tuttu. Zamira da Şenol'un arkasından gelip tüfeği tutmak istedi. Bu sırada Şenol tüfeği Zamira'ya doğrulttu. Annem de tüfeğin namlusu havaya doğru kaldırdığında tüfek ateş aldı" dedi.

Mahkeme, Şenol Avcı'nın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verip duruşmayı erteledi.

yukarı çık
0
Paylaşım