Menu
RSS

Kepez’de Kutlu Doğum Coşkusu

Kepez’de Kutlu Doğum Coşkusu

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, ilçesinin dört bir yanında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerine katıldı. Hz. Muhammed’in ve İslam’ın yayılışının anlatıldığı etkinliklere geniş katılım oldu. Başkan Tütüncü, Kızıllı Mahallesi Muhtarlığının düzenlediği 5. Geleneksel Kutlu Doğum Programı ile güne başladı.

Ardından Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’ne giden Tütüncü, Varsak İmam Hatip Ortaokulu’nun kutlamasına katıldı ve burada bir konuşma yaptı.

Hat Sergisini Açtı

Öncesinde merkez fuayesinde öğrencilerin hat eserlerinden oluşan serginin açılışını yapan Tütüncü, çocukları tek tek tebrik etti. Ardından davetliler ile birlikte etkinliği izlemek üzere salona geçen Tütüncü, öğrencilerin okuduğu Kur-an’dan bölümler dinledi.

Konuşmasında çok güzel bir vesileyle bir arada olduklarını vurgulayan Tütüncü, Peygamberimizin doğumuna sevindiğimiz, Peygamberimiz ile aramızdaki irtibatı güçlendirmek adına yüreklere bir şeyler bırakılan güzel bir program içinde yer aldıklarını söyledi.

Çocukları Geleceğe Hazırlamalıyız

Herkes için en değerli varlığın çocuklar olduğuna değinen Tütüncü, çocuklara daha iyi bir gelecek için gösterilen gayretlerin farkında olduklarını söyledi.

Çocukları sadece maddi açıdan geleceğe hazırlamanın yeterli olmayacağına işaret eden Tütüncü, “Onların ne kadar maddi açıdan iyi bir geleceğe sahip olmaları için çalışırsak çalışalım, gönüllerine Allah’ın sevgisini yerleştiremezsek, kendi değerlerimizi yüreklerine uygun bir yol ile akıtamazsak, işte o zaman onların gelecekleriyle ilgili ciddi endişe duymamız gereken anlar gelir.

Veliler olarak iyi giysiler giymesini, iyi şartlarda yaşamasını arzu ediyoruz. Ancak onların dini bütün, imanlı, ahlaklı olarak toplum içinde olmaları için üstün bir gayret göstermeliyiz. Buradaki tüm veli ile öğretmenleri kutluyorum.” diye konuştu.

Tütüncü Şiir Okudu

Günün sonunda ise, Kepez Belediyesi’nin 8 proje ortağı işbirliğiyle Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde Naat Gecesi Aşk-ı Muhammed adlı program yapıldı. Burada canlı müzik eşliğinde Muhammed’in yaşamından kesitler anlatıldı, 11 şiir ile çeşitli hikâyeler anlatıldı.

Sahneye davet edilen ev sahibi Tütüncü de, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Bir Gece’ adlı şiirini seslendirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım