Menu
RSS

Konsey, Büyükşehir’in Peşini Bırakmıyor

Konsey, Büyükşehir’in Peşini Bırakmıyor

Kent Konseyi Sürdürülebilir Tüketim ve Tüketici Hakları Çalışma Grubu Başkanı Muammer Yüksel, eski toplu ulaşım kartlarında kalan bakiyeler ve yeni kartlar için ‘banka komisyonu’ adı altında kesilen paraların vatandaşa iade edilmesini istedi.

Antalya Kent Konseyi Sürdürülebilir Tüketim ve Tüketici Hakları Çalışma Grubu Başkanı Muammer Yüksel,  eski toplu ulaşım kartlarındaki bakiyeler ile yeni kartlar için ‘banka komisyonu’ adı altında kesilen paraların vatandaşa iade edilmemesini eleştirerek, Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda gerekli adımları adımları bir an önce atması gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin, A-Kent firmasının eski kartlarla ilgili olarak, kart sayısı ve bakiyeler hakkında, kendilerine bilgi vermediği yönündeki açıklamasını pek inandırıcı bulmadıklarını ifade eden Yüksel, uygulamanın tamamen kendilerinin sorumluluğunda olduğunu, bakiyeler ile ilgili hukuki sürecin, büyükşehir ve yüklenici firmayı girdiğini belirterek, “Belediye ile A-Kent firmasının tahkim yoluna başvurduğu ve bu davada tahkim mahkemesi tarafından bilirkişi marifeti ile detaylı inceleme yaptırıldığı, kartında bakiye kalan vatandaşların adları dâhil her türlü veriyi tespit ettiği doğru mudur?” dedi.

Vatandaş Mağdur Ediliyor

Yüksel, sözleşmesi feshedilen A-Kent firması ile belediye arasındaki hukuki ihtilafların vatandaşı ilgilendiren bir husus olmadığını vurgulayarak, “Sonuç olarak; Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in sık sık dile getirdiği  ‘Vatandaşın kör kuruşunun bile hesabının sorulması gerektiği’ yönündeki açıklamalarına ve samimiyetine inanarak ve güvenerek diyoruz ki; Hiçbir bahane ve şarta bağlı kalmaksızın, tüketicinin eski kartlarında kalan bakiyeler, ivedilikle tüketiciye iade edilmelidir.

Bu konuda tüketicinin muhatabı Antalya Büyükşehir Belediyesidir. Belediye ile yüklenici firmalar arasındaki hukuki süreç tüketiciyi mağdur etmemelidir” ifadesini kullandı.

Toplanan Komisyon Miktarını Açıklayın

Kent Konseyi Tüketim ve Tüketici Hakları Çalışma Grubu Başkanı Muammer Yüksel’in dikkat çektiği bir diğer konu ise yeni kartlara web sitesi üzerinden yapılan dolumlarda banka komisyonu adı altında kesilen paralar oldu.

Daha sonra bu uygulamadan vazgeçilmesine rağmen, kesilen paraların akıbetini de soran Yüksel, “Yeni kullanılmaya başlanan kartlara, web sitesi üzerinden yapılan dolumlar için banka komisyon bedeli olarak tüketiciden paralar alınmıştır.

Büyükşehir Belediye’sinin 07.03.2016 tarihindeki kararı ile web adresi üzerinden yapılacak yüklemelerden artık hiçbir banka masrafı alınmayacağı basın yolu ile duyurulmuştur.

07.03.2016 tarihine kadar geçen sürede; Tüketiciden banka komisyonu adı altında ne kadar para alınmıştır? Bu paraların ne kadarı bankalara aktarılmıştır? Alınmasından vazgeçildiğine göre 07.03.2016 tarihine kadar tüketiciden tahsil edilen banka komisyon bedelleri tüketiciye iade edilecek midir?” sorusunu yöneltti.

yukarı çık
0
Paylaşım