Menu
RSS

Kumluca Adrasan Barajı’nda Çalışmalar Devam Ediyor

Kumluca Adrasan Barajı’nda Çalışmalar Devam Ediyor

Tamamlandığında 6.000 dekar tarım alanını sulayacak olan Kumluca Adrasan Barajında çalışmalar devam ediyor. Devam eden çalışmalar ile ilgili bir açıklama yapan DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür;

”Kumluca Adrasan Baraj inşaatının gövde sıyırma kazıları, kondüvi, su alma yapısı, gövdenin oturacağı kısımda kontak ve konsolidasyon enjeksiyonu ile ön batardo imalatları tamamlanmıştır.

Plint ekseninde perde ve kapak enjeksiyonu, zon dolgu imalatları, plint betonları ile gövde de bordür beton dökümü devam etmektedir. Dolusavak palye kazıları ile taban kazı imalatı bitmiştir.

Dolusavak çıkış yapısındaki perde duvarların temelinin demir montaj çalışması bitirilmiş olup, temel ve perde duvar betonları devam etmektedir. Dolusavak çıkış yapısında, ankraj delgi çalışması tamamlanmıştır.

Kapalı iletim hattı boru hendek kazısı ve boru montaj imalatı devam etmektedir. Gövde dolgusunda 133,50 m kotuna ulaşılmış olup, gövdede 640.000 m³ dolgu yapılmıştır.

Kumluca Adrasan Barajı ve Sulaması işi tamamlandığında 6.000 da tarım alanı borulu sistemle sulanacak olup, proje tamamlandığında 2016 yılı birim fiyatları ile dekar başına 2.300,00 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 13.800.000 TL katkı ve 720 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir.” Dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım