Menu
RSS

Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya'dan Kadınlara Destek

Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya'dan Kadınlara Destek

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçedeki kadınların el sanatları ürünleri yapacakları atölyeyle bunları satabilecekleri stant taleplerini geri çevirmedi. El sanatları ustası Bülent Uysun önderliğinde el sanatları atölyesi açmak isteyen bir grup kadın

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı makamında ziyaret etti. Heyet, Başkan Hüsamettin Çetinkaya'dan el sanatları ürünlerini imal edecekleri atölye ve bunları satabilecekleri satış stanttı talep etti.

Kumlucalı kadınların sanatla uğraşmalarının kendisini çok mutlu ettiğini belirten Başkan Çetinkaya, "Kadınlarımızın el sanatları ürünlerini imal edecekleri bir atölye isteklerine duyarsız kalamazdık.

Kültür Parkımız içinde bulunan Kültür Han'da bir sanat atölyesi oluşturmaya karar verdik. Tüm kadınlarımızın bu atölyeden yararlanmasını temenni ediyoruz.

Bu atölyede ürettikleri sanat eserlerini satıp ev ekonomilerine katkı sağlayabilecekleri satış standı olarak da Kazım Karabekir Parkı'mızdaki satış büfesini tahsis ediyoruz.

Kadınlarımızın ürettiği el emeği göz nuru bu eserleri üretildiği yerden satın almak isteyen vatandaşımız da Kültür Han'a gelip buradan satın alabilecek" dedi.

Sanat okulları mezunu el sanatları ustası Bülent Uysun da "Kumlucalı kadınlarımız günlük streslerini atmak veya el sanatları ürünleri üreterek hobilerini gerçekleştirmek amacıyla Belediye Başkanımız Hüsamettin Çetinkaya'dan atölye talep etti.

Başkanımız kadınlarımızın taleplerini geri çevirmedi. Kadınlarımız Kumluca'mıza yönelik güreş devesi, kule gibi tarihi ve turistik eserlerin biblolarını, heykellerini yaparak yörenin özüne has el sanatları ürünleri üretecek.

İlçemizdeki tüm kadınlar gün içinde boş buldukları her saatte gelip bu atölyede el sanatları yapımıyla uğraş verebilecek. Ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine de katkı sağlayacaklar" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım