Menu
RSS

Kumluca'da Dereler Islah Edilecek

Kumluca'da Dereler Islah Edilecek

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Akmaz ve Baymak derelerinin ıslahı için, vatandaşlara muvafakatname vermesi için çağrıda bulundu.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle düzenlediği toplantıda, Akmaz ve Baymak derelerinin ıslah edilmesi için Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü'nün yapacağı çalışmaları değerlendirdi.

Yavuz Sultan Selim ve Üleşik derelerinde yapılan çalışmaları örnek veren Başkan Çetinkaya, Akmaz, Baymak dereleri ile Yapraklı Deresi'nin devamındaki Akıncı Deresi'nde ıslah çalışmaları yapılacağını belirtti.

Yapraklı Deresi'nin denizle bağlantı bölümünde daha önce çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Çetinkaya, Akmaz Deresi'nin denizden itibaren yaklaşık bir kilometrelik bölümü için de DSİ'nin çalışma başlattığını anlattı.

Sera ve diğer tarım alanlarının güvenliği için dere ıslahının şart olduğunu ifade eden Başkan Çetinkaya, "Akmaz ve Baymak derelerinin ıslahı için dere kenarında mülkiyeti bulunanların muvafakatname vermesi şart. Muvafakat verilecek bölüm yaklaşık 5 kilometre. 72 bin metrekare alanın terkinin sağlanması gerekiyor" dedi.

Mavikent Mahallesi'ndeki Akıncı Deresi'nin de ıslah edileceğini, derenin yaklaşık 6,5 kilometre olduğunu anlatan Hüsamettin Çetinkaya, "109 bin metrekare alanın dere için terk edilmesi gerekiyor. Derelerin ıslah edilmesi halinde, özellikle kış aylarında tarım alanlarında yaşanan sel ve su baskını sorunu ortadan kalkacak" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım