Menu
RSS

Kumluca’da Etkili Aile Seminerleri Sona Erdi

Kumluca’da Etkili Aile Seminerleri Sona Erdi

Kumluca Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 3-6 yaş okul öncesi öğrenci velisi ailelere yönelik düzenlenen ve dört hafta süren “Etkili aile eğitimi seminerleri” sona erdi.

Kumluca Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkili aile eğitimi seminerleri sonuncunsa katılımcılara uzman psikolojik danışman Yasemin Akkaya, “Aile tutumları, çocukta davranış sorunları ve baş etme yöntemleri” konularında bilgi verdi.

Çocuklarda davranış bozukluklarının temelinde ailelerin çocuklar üzerindeki yanlış uygulama ve model olmalarından kaynaklandığını ifade eden Akkaya, yetişkinler gibi çocukların da ilgiye, anlayışa ve iletişime ihtiyaçları olduğunu, bunların eksik veya yanlış yapılması neticesinden çocuklarda davranış bozukluklarının ortaya çıkabildiğini söyledi.

Bazı davranış bozukluklarının temeline indiklerinde anne baba tutumlarının yanlışlığı ve çocukların bu yanlış tutum karşısında anne babayı cezalandırdıklarını gözlemlediklerini belirten Akkaya, “Çocuklarımızda görülen tüm davranış bozukluklarının tedavi edilmesi mümkündür.

Davranış bozukluklarında anne baba tutumları yüzde 90 oranında etkilidir. Bu yüzden çocuğumuzun eğitilmesi amacımız, ama araç olarak anne baba tutumlarını ele almamız önemli olacaktır.

Kesinlikle anne babalar olarak çocuğumuza kötü model olmamalıyız. Çocuğumuzun olası bir yanlış tutumunda aşırı tepki vermemeli, doğru olanı ve yanlışın nedenlerini anlatmalıyız. Çocuklarımıza sorumluluk vermeliyiz ve hoşgörülü olmalıyız” dedi.

Çocuklarda özellikle de ergenlik döneminde çocuklarda karşılaştıkları en büyük sorunlardan birinin de başka çocuklarla kıyas edilmesinin olduğunu vurgulayan Akkaya, böyle davranışların çocuklar üzerinde çok büyük olumsuzluklara sebep olduğunu, bunun yerine çocuğa özgüven verilmesinin daha doğru olacağını bildirdi.

Seminer sonunda Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve belediye meclis üyeleri tarafından Milli eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen seminerde dört hafta süreyle ailelere eğitim veren uzman psikolojik danışmanlara plaket verildi.

Seminerde ayrıca dört hafta süreyle etkili aile eğitimi seminerlerine katılan yaklaşık 130 aileye protokol üyeleri tarafından katılım belgesi verildi.

yukarı çık
0
Paylaşım