Menu
RSS

Kumluca’da Hayırseverler Her Gün 1500 Kişiye İftar Yaptıracak

Kumluca’da Hayırseverler Her Gün 1500 Kişiye İftar Yaptıracak

Kumluca’da yıllardır sürdürülen iftar yemeği geleneği bu yılda devam ettiriliyor. Kumluca’da yıllardır devam eden iftar yemeği geleneğinde, bu yılda yemekler ihtiyaç sahibi ve muhtaçlara kartlı sistemle dağıtılıyor.

Her gün yaklaşık bin 500 kişiye iftar yemeği ulaştırılırken, Ramazan ayı boyunca ve gelenek Kadir gecesi yemeğiyle birlikte bu yıl ilçede yaklaşık 60 bin kişiye iftar yemeği verileceği bildirildi.

İftar yemeklerinin hazırlanması ve dağıtım organizasyonu Kumluca Belediyesi tarafından yapılırken, tüm giderleri hayırseverler tarafından karşılanıyor. İftar yemeklerinin dağıtımı kartlı sistemle yapılıyor.

Ayrıca yaşlı ve yemek almaya gelemeyen vatandaşlara ise iftar yemekleri belediye görevlileri tarafından evlerine servis ediliyor.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçede yıllardır devam ettirilen iftar yemeği geleneğinin bu yılda sürdürüldüğünü ve her gün yaklaşık bin 500 kişiye sıcak iftar yemeği verildiğini söyledi.

Geçmiş yıllarda iftar yemeklerinin çadırda verildiğini ve bazı insanların buraya gelemediğini ifade eden Çetinkaya, kendilerinin de buna çözüm olarak yemekleri daha önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ve muhtaç ailelere kartlı sistemle dağıtıldığını ve iftar yemeklerinin aile ortamında herkesin kendi evinde oruçlarını açmalarının sağlandığını belirtti.

İftar yemeklerinin pişirilmesi ve dağıtımının belediye tarafından yapıldığını anlatan Çetinkaya, “Bir Ramazan ayına daha kavuştuk. İlçemizde yıllar önce başlattığımız ve devam eden bir güzelliği daha gerçekleştiriyor olmaktan dolayı mutluyuz.

Bu yılda geçmiş yıllarda olduğu gibi, iftar yemeklerimizin tüm masrafları ilçemizdeki hayırseverler tarafından karşılanıyor. Biz belediye olarak dağıtım organizasyonunu gerçekleştiriyoruz.

Yemek dağıtım noktamızın dışında yaşlı ve yemek almaya gelemeyen vatandaşlarımızın evlerine ekiplerimiz servis yapıyorlar. İftar yemeği organizasyonumuza maddi manevi destek veren tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Hayırseverler tarafından ayrıca ilçede geleneksel olarak yapılan Kadir Gecesi iftar yemeğinin de maddi giderlerinin karşılandığını hatırlatan Çetinkaya, bu yılda tüm ilçe halkının katılımıyla Kadir Gecesi iftarını hep birlikte yapmayı planladıklarını ve tüm vatandaşları bu etkinliğe davet ettiklerini bildirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım