Menu
RSS

Likya Yolu Ultra Maratonu Kemer'de Sona Erdi

Likya Yolu Ultra Maratonu Kemer'de Sona Erdi

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nden başlayan ‘Likya Yolu Ultra Maratonu’ 255 kilometrelik 6 etabın ardından Antalya’nın Kemer İlçesi’nde sona erdi. Tarihi Likya Yolu’nda düzenlenen Likya Yolu Ultra Maratonu, Türkiye, Rusya ve Almanya’dan 230’a yakın sporcunun katılımıyla yapıldı.

24 Eylül’de Muğla'nın Fethiye İlçesi’nden başlayan yarış, 6 etap ve 255 kilometrelik parkurun ardından Antalya'nın Kemer İlçesi Tekirova Mahallesi’ndeki Phaselis Antik Kenti’nde sona erdi.

Likya Yolu Ultra Maratonu Uzun Etap Projeler Direktörü Özge Doğan, sporcuların 7 gündür süren yarış sırasında birbirleriyle mücadele ettiğini, geceleri kıl çadırlarda konakladıklarını aktardı. Amaçlarının insanları doğada spora davet etmek olduğunu anlatan Özge Doğan, “Dünyada herkes sporu doğada yaparken, Türkiye'de spor salonlarında yapılıyor algısı var. Biz doğada spor yapmaya ve onunla yaşamaya inanıyoruz” dedi.

Türkiye’nin doğası, dağları ve deniziyle spor turizmi açısından büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Özge Doğan, “Bunu mümkün olduğu kadar dünyadaki tüm sporculara tanıtmak ve o sporcuları ağırlamak istiyoruz. Likya Yolu, dünyada en zor ilk 10 rota arasında diyebiliriz. Çünkü çok teknik bir parkur. Dik iniş ve çıkışlar var. Ama yine de çok keyifli organizasyon oldu” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım