Menu
RSS

Manavgat’ta 3 Okul Avrupa'ya Staja Gidiyor

Manavgat’ta 3 Okul Avrupa'ya Staja Gidiyor

Manavgat’ta turizm sektörü ve turizme yönelik eğitim veren 3 lise arasında yemek kültürleri konulu Erasmus Projesi için protokol imzalandı.

Manavgat Şule Muzaffer Büyük Kız Anadolu Meslek Lisesi tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen 'Ülkelerin Yemek Kültürleri' konulu Erasmus Plus projesi için protokol imzalandı.

Protokolun imzalanmasının ardından projeye katılacak öğrencilerin tespiti, hazırlanması ve gerekli olan eğitimlerle proje içerisinde yer alan yemek yarışmasının planlanması amacıyla toplantı yapıldı.

Protokole göre Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD) projeye katılacak öğrencilere enformasyon ve pedagojik formasyon hizmeti verirken, Kamelya Collection Otelleri ise yemek yarışmasını organize edecek.

Şule Muzaffer Büyük Kız Anadolu Meslek Lisesi, Çolaklı Fethi Yılmaz Sezer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Evliya Çelebi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nden toplam 36 öğrenci Bulgaristan, Romanya, İspanya ve Polonya'ya ziyaret gerçekleştirerek 15 gün süreli staj yapacak.

Proje sorumlusu okul Şule Muzaffer Büyük Kız Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Yüksel, daha öncesinden projelere katılacak öğrencilerin gelişi güzel seçildiğine, bunun yerine kıstas getirdiklerini belirterek, projeye katılacak tüm okulların bu kıstaslara göre öğrencileri seçmelerini istedi.

Okul Müdür Yardımcısı Onur Arslan, projeye katılmak isteyen öğrencilerde aranan kriterleri, alınması gereken yabancı dil eğitimi, projede görev alacak öğretmenlerin yeterliliği ve yabancı dil mecburiyetiyle ilgili bilgiler verdi.

Arslan ayrıca projeye katılacak öğrencilere gidilecek ülkelerin dillerini öğretmek üzere bir dil okulu ile anlaşma yapıldığını da söyledi.

KITUYAD Başkan vekili Osman Ergin ise çocukların gelişmesine katkı sağlamak amacıyla her türlü eğitim desteği vermeye hazır olduklarını anlatarak, "Proje kapsamında öğrencilerin enformasyon ve pedagojik formasyonlarını sağlayacağız. Yani gidilecek olan ülkeler ve kültürleriyle ilgili bilgiler vereceğiz, orada nasıl davranmaları gerektiği hakkında ipuçları vereceğiz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım