Menu
RSS

Manavgat’ta 5 Bin 457 Kişi Okuma Yazma Öğrendi

Manavgat’ta 5 Bin 457 Kişi Okuma Yazma Öğrendi

Antalya’nın Manavgat İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Eylül 2010 yılından bu yana düzenlenen kurslarla 5 bin 457 kişi okuma yazma öğrendi. Manavgat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, çeşitli branşlarda açtığı kurslarla vatandaşlara hizmet vermeye devam ederken, ilçede okuma yazma bilmeyenlere yönelik kurslar düzenliyor.

Manavgat Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, TÜİK'ten alınan raporlar doğrultusunda ilçede okuma yazma oranını yüzde yüze çıkarmak amacıyla hem ilçe merkezinde hem de köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Manavgat'ın turizm sektörü nedeniyle çok hızlı göç alan bir kent olduğunu belirten Geyikoğlu, "Manavgat'ın nüfusu her sene hızlı bir şekilde artıyor. Bizde gelen insanların okuma yazma bilip bilmediklerine onları kurslara alıyoruz.

Eylül 2010'dan bu yana ilçemizde düzenlediğimiz 311 kursa katılan 3 bin 968'i kadın, bin 489'u erkek toplam 5 bin 457 kişiye okuryazarlık belgesi verildi" diye konuştu.

Çok Çeşitli Mesleki Kurslar

Hüseyin Geyikoğlu, okuma yazma kurslarının yanı sıra vatandaşların becerilerini arttırmak ve kalifiye personel olmalarını sağlamak için farklı kategorilerde kurslar açtıklarını vurguladı.

Geyikoğlu, "Hedefimiz, Bakanlığımız tarafından tespit edilen hayat boyu öğrenme anlayışı içerisinde vatandaşlarımızın mesleki eğitim ve yeni meslek edinmelerini sağlayarak yaşam kalitelerini yükseltmeye yardımcı olmak.

Bugüne kadar okuma yazma kurslarının yanında mesleki ve teknik kurslar ve genel kurslar açtık. Bu kurslarımızın içerisinde yabancı dilden arı yetiştiriciliğine, nakıştan havuz temizlemeye, masörlükten bahçıvanlığa kadar çeşitli kategorilerde onlarca kategoride kurs açtık" diye konuştu.

Geyikoğlu, 2015- 2016 eğitim ve öğretim yılında 502 kurs açtıklarını, bu kurslara katılan 12 bin 821 kişiden 6 bin 107'sinin başarılı olduğunu ve belge aldığını söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım