Menu
RSS

Manavgat’ta Demokrasi Nöbeti

Manavgat’ta Demokrasi Nöbeti

Antalya’nın Manavgat İlçesi'nde darbeye karşı 'demokrasi nöbetine' katılanlar sloganlarla tepkilerini dile getirdi. Darbe girişimine karşı Manavgat'ta demokrasi nöbeti devam ediyor. Demokrasi nöbetine Kaymakam Nazmi Günlü'nün yanı sıra Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplananlar saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı, kuran ve mevlid okunmasının ardından yapılan açıklamalarda darbe girişimine tepki gösterildi, Manavgat'ın demokrasi dışı davranışlara karşı birlik ve beraberlik içinde olduğu vurgulandı.

Demokrasiye Sahip Çıkmak İçin Buradayız

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Türkiye'nin çok talihsiz ve hak etmediği bir süreç yaşadığını ifade ederek; "Allah'tan ki halkımız sağduyulu oldu, demokrasinin yanında net bir duruş göstererek sokaklara indi.

Bu ülkenin böyle şeyleri hak etmediğini, davranışlarıyla ve tutumuyla çok net bir dille ifade etti. Vatandaşlarımız, demokrasinin yanında olduğunu, demokrasiyi özümsediğini, ülkenin çağdaş ve aydın bir ülke olduğunu bir kez daha gösterdi" dedi.

Böyle olayların bir daha tekrar etmemesini dileyen Başkan Sözen, "Bizler de, ilçe başkanı, meclis üyesi ve yönetici arkadaşlarımızla beraber bu darbelere karşı olduğumuzu, askeri cunta dönemlerinin bittiğini, demokrasiyle yönetilmek istediğimizi halkın yanında olduğumuzu, demokrasiye sahip çıkmak adına arkadaşlarımızla beraber buradayız" diye konuştu.

Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Hasan Öz de yaptığı açıklamada, demokrasiye inançlarının tam olduğunu ve bütün sorunların demokrasi içinde çözüleceğine inandıklarını ifade etti. Darbe girişimini kınayan Öz,

"Türkiye darbeyi hak eden bir ülke değil. Bu milletin bu tarz hareketleri hak ettiğini düşünmüyoruz ama büyük Türk halkı verdiği tokat bir cevapla tüm dünyaya mesaj verdi. Belediye başkanımıza, CHP'lilere teşekkür ediyorum. İnşallah bugünleri bir daha yaşamayız" dedi.

CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar da Türkiye'nin darbelerden çok çektiğini, bedelini ağır bir şekilde ödediğini söyledi. Coşar, parti olarak darbelere her zaman 'hayır' dediklerini kaydetti.

yukarı çık
0
Paylaşım