Menu
RSS

Manavgat'tan Cerablus'a Yardım

Manavgat'tan Cerablus'a Yardım

Antalya’nın Manavgat İlçesi'nde düzenlenen yardım kampanyasında toplanan yardım malzemeleri dualarla Suriye'nin Cerablus kentine uğurlandı.

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Serik, Akseki ile Gündoğmuş milli eğitim müdürlüklerinin de katkılarıyla okullarda ihtiyaç fazlası ders araç gereçleriyle öğrenciler ve veliler tarafından hazırlanan kırtasiye ve giyecek malzemelerinden oluşan yardımlar toplandı.

Yardımların bulunduğu tır, Atatürk Kültür Merkezi önünde düzenlenen törenle Suriye'nin Cerablus kentine uğurlandı. Törene, Kaymakam Nazmi Günlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, İlçe Müftü vekili Saffet Sevim katıldı.

Kaymakam Nazmi Günlü, Suriye'de yaşanan insanlık dramını hep birlikte izlediklerini anlatırken, "Son iki gündür de kimyasal saldırı sonucunda birçok Suriyeli masum insan, çoluk çocuk vefat etti. Buna misilleme için ABD saldırı yaptı. Bunda da yine müslümanlardan ve sivillerden kayıplar var. Allah yardımcıları olsun diyoruz" dedi.

Orada yaşayanların acılarını paylaşmak için ülke olarak destek olmaya çalıştıklarını anlatan Günlü, "Biliyorsunuz 3.5 milyon Suriyeliyi ülkemizde millet olarak misafir ediyoruz. Aynı zamanda oradakilere de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Komşu ilçelerle birlikte bir tır yardım malzemesini oradaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık 9 ton ağırlığındaki yardım malzemelerinin bulunduğu tır Müftü vekili Saffet Sevim'in okuduğu duanın ardından yola çıktı.

yukarı çık
0
Paylaşım