Menu
RSS

Rekortmen Dalgıç Şahika, Şehitler İçin Yeni Rekorlar Deneyecek

Rekortmen Dalgıç Şahika, Şehitler İçin Yeni Rekorlar Deneyecek

Antalya’nın Kaş İlçesi'nde paletli ve paletsiz değişken ağırlık kategorilerinde serbest dalış rekorları deneyecek olan dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen, "Şehitlerimiz için yeni rekorlar kırmak istiyorum" dedi.

Milli sporcu Şahika Ercümen yeni rekor denemelerini Kaş yakınlarındaki Hidayet Koyu'nda yapacak. 22- 25 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek rekor denemelerinde Şahika Ercümen, 'paletli değişken ağırlık' kategorisinde 110 metreye dalacak.

Şahika Ercümen, 'paletsiz değişken ağırlık' kategorisinde ise 2014 yılında kendisine ait 91 metrelik rekoru yukarı taşımaya çalışacak. Şahika Ercümen, rekor denemelyeriyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Her gün şehit haberlerinin geldiği ülkemizde, 2 yeni dünya rekoru kırarak insanımızın içini ısıtacak haberler vermek istiyorum. Bu rekorlarla ülkemin adını duyurmak istiyorum.

Ülkeme uluslararası alanda yeni dünya rekorları kazandırmak istiyorum. Bu rekorlarımı Çanakkale şehitlerinden başlayarak, Kurtuluş Savaşı'nda, son olarak 15 Temmuz'da bu ülkenin bağımsızlığı, birliği, dirliği, bölünmez bütünlüğü yolunda can veren tüm şehitlerimiz için kırmak istiyorum."

Şehit çocuklarının geleceği için başlattığı 'Turkuaz Çocuklar Projesi'ne de değinen Şahika, "Projeyle 100 şehit çocuğuna öğrenim yaşamları boyunca maddi ve manevi destek verilecek.

Dalışlarımı çoğunluğu İzmir'den 10 şehit çocuğu da izleyecek. Bu arada orfozların korunması, gelecek nesillere taşınmasına da dikkati çekmek istiyorum" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım