Menu
RSS

Sivas Katliamı, Antalya’da Anıldı

Sivas Katliamı, Antalya’da Anıldı

Sivas’ta yaşanan Madımak Oteli katliamının 23'üncü yıldönümü, Antalya'da anıldı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şubesi, Alevi Bektaşi Federasyonu'nun organize ettiği etkinliğe Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri ile Antalya Alevi Dernekleri ve Alevi Dernekleri Bileşenleri destek verdi.

Kazım Özalp Caddesi girişinde bulunan Attalos heykeli önünde ellerinde 'Direnen halklar kazanacak,' Katliamlar üzerine kurulu düzeninizi yıkacağız' yazılı döviz ve pankartlar taşıyan grup, 'Sivas'ı yakanlar AKP'yi kuranlar, Sivas'ın hesabı sorulacak, gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek, faşizme karşı omuz omuza' sloganları attı.

Onlarca kişinin bulunduğu grup, Cumhuriyet meydanına yürümek istedi. Yürüyüşe polis izin vermeyince kısa süreli gerginlik yaşandı.

Kısa süreli oturma eylemi de yapan grup adına açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şube Yöneticisi Ersin Elyaf, "Katliamın üzerinden 23 yıl geçti.

O dönem doğanlarımız bu gün yetişkin bireyler oldu. Bir koca zaman. Acılarımız hakikat ve adalet arayışımızsa hala taze. Hala yanıyor Madımak Oteli. Dostlarımızın 'Yardım edin' çığlıkları kulaklarımızda çınlıyor hala" dedi.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım