Menu
RSS

Son Yarım Asrın Hikâyesi Projesiyle Gençler Bilinçlendirildi

Son Yarım Asrın Hikâyesi Projesiyle Gençler Bilinçlendirildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen “Son Yarım Asrın Hikâyesi Projesi” Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Cavide Faruk Kadam, Özgecan Aslan ve Alanya Gençlik Merkezleri tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi.

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Son Yarım Asrın Hikayesi Projesi sayesinde gençlerin 60'lı Yıllardan Günümüze Türkiye'nin Sosyo-Politik Tarihinin Uluslararası Gelişmeler Işığında bilinçlendirildiğini ve projenin konuşmacısı Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu ile katılımcılara teşekkür etti.

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, “Son Yarım Asrın Hikâyesi programında 60’lı Yıllardan Günümüze Türkiye'nin Sosyo-Politik Tarihinin Uluslararası Gelişmeler Işığında Analizi" başlığı altında konferansta yaptığı konuşmada 50 yılda çeşitli ekonomik krizler, müdahaleler ve sonrasında yaşananlar ile günümüze kadar olan bölümü tarihsel kesitler halinde anlattı.

Konferansa gösterilen ilginin kendini mutlu ettiğini belirten Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, gelecekte ülke yönetiminde görmeyi arzuladığı gençlerin her alanda bilgi sahibi olmaları gerektiğini bu bağlamda, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 İl’de gerçekleştirilen proje sayesinde gençleri bilinçlendirdiklerini ve 40 bin gence ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Ayrıca Sofuoğlu, yeni yetişen nesillerin bilgi ve donanım açısında yeterli seviyede olması gerektiğini, geçmişten ve günümüze kadar gelen her türlü tarihi olayı yakından takip edip ülkemize sahip çıkmasının önemini” vurguladı.

yukarı çık
0
Paylaşım