Menu
RSS

Türel: Örgütlü Toplumun Gücünü Gördük

Türel: Örgütlü Toplumun Gücünü Gördük

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 15 Temmuz'un, örgütlü toplumun gücünü gösterdiğini kaydetti. Başkan Menderes Türel, yeni kurulan Türkiye Muhtarlar Federasyonu Antalya İl Yönetimi'ni kabul etti.

Yönetimi oluşturan Antalya merkezi ve ilçelerden 32 muhtar ile bir araya gelen ve hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Türel, muhtarlarla sohbetinde, vatana ihanet çetesinin Türkiye'yi karanlığa sürüklemeyi planlayan darbe girişimi gecesinde yaşananları da anlattı.

O gece darbecilere Antalya'da en ufak hareket imkânı tanımadıklarını dile getiren Başkan Türel, “Böylelikle belki de Antalya 15 Temmuz akşamını en sıkıntısız geçiren şehir oldu.

Daha darbe girişiminin ilk dakikalarında arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde hem Topçular'daki garnizonun hem de üniversite karşısındaki jandarmanın girişini boydan boya kendi iş makinelerimizle, kepçe, dozer, TIR'larımızla kapattık. Şu anda hala havalimanında iki TIR tutuyoruz" dedi.

Bisiklet Bile Çıkaramadılar

Topçular'daki garnizonda sadece girişi kapatmadıklarını belirten Türel, şunları anlattı:

“Çünkü tank yandan duvardan da geçebilirdi. Garnizonu çevreleyen tüm duvara boydan boya iş makinelerini sıraladık. Bırakın tankı bisiklet bile çıkaramadılar.

Vali beyin komutanları bir an önce Vali Konağı'nda toplayıp, ki ben de ordaydım, onları bir nevi çalışıyormuş esprisiyle göz hapsinde tutması da meselenin bir diğer yanı oldu.

Elimizde sözde Sıkıyönetim Komutanlığı'nın bildirisini gördük orda. Antalya'ya Burdur'dan bir albay getirmişler Antalya Sıkıyönetim Komutanı olarak. Adam da buradaymış, geldi. 'Ne yapıyorsun' diye sorulduğunda 'Dondurma yemeye gelmiştim' dedi."

Örgütlü Toplumun Başarısı

Örgütlü bir toplumun daha güçlü olduğunu en güzel 15 Temmuz'da anladıklarını ifade eden Başkan Türel, “Bu milletin birlikteliğinin, dayanışmasının karşısında ne tank, ne top, ne tüfek dayanmıyor. Bu milletin gücü, imanı, tankları, tüfekleri, topları dümdüz etti" diye konuştu.

Yeni Türkiye'de Direksiyon Millette

Başkan Türel şunları ifade etti:

“Geçen gün Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığım konuşmada da söyledim, hep anlatılıyor, Yeni Türkiye- Eski Türkiye. Ben bazı böyle kavram karmaşalarını kısa yoldan basit bir şekilde anlatmaya çalışırım.

Yeni Türkiye ne demek diye sorulduğunda, yeni Türkiye'nin tarifi çok kolaydır. Yeni Türkiye milletin direksiyona geçtiği Türkiye'dir.

Bugüne kadar maalesef bu ülkede, millet direksiyonda kendini zannediyordu. Ama perde arkasında birileri bu ülkeyi karıştırarak istedikleri gibi bu ülkeyi yönetme gayretinden hiçbir zaman vazgeçmediler."

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Antalya İl Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz da darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım