Menu
RSS

Türkiye'nin İlk Yüz Nakillisi Uğur Acar Antalya’da Hakim Karşısına Çıktı

Türkiye'nin İlk Yüz Nakillisi Uğur Acar Antalya’da Hakim Karşısına Çıktı

Türkiye’nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar, 2 yıl önce Antalya Manavgat’ta Ramazan Kaya isimli şahsın yanarak ölmesinin ardından açılan davada ‘yakmak suretiyle kasten adam öldürme’ suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen Acar, "Bir daha ki duruşmada inşallah hakkımızda hayırlısı olan sonucun çıkacağına eminim"

Manavgat Adliyesi 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında Uğur Acar’ın yanı sıra amcasının oğlu Numan Acar ile Hasan Yıldız da sanık sıfatıyla hazır bulundu.

Hakimin hakkındaki suçlamaları okumasının ardından söz alan Uğur Acar, suçlamaları kesinlikle kabul etmediğini belirterek beraatını istedi.

Acar, Ramazan, Numan ve Hasan ile birlikte aşırı derecede alkol aldıktan sonra Ramazan’ın kullandığı araçla gezmeye çıktıklarını, arabanın bozulduğunu, Ramazan’ın arabaya küfür ederek araçtan indikten sonra aracın arkasından getirdiği benzini araca döktüğünü, 3-4 metre araçtan uzaklaştıktan sonra sigara yakmak isterken kendisini yaktığını söyledi.

Acar, Ramazan’ın yanmaya başlaması üzerine benzin bidonunu alarak kanaldan su getirdiğini ve yanmakta olan Ramazan’ın üzerine dökmek suretiyle söndürdüğünü sözlerine ekledi.

Uğur Acar’ın avukatı Mehmet Emin Erdem de, müvekkili ile maktulün akraba ve arkadaş olduğunu, müvekkilinin Ramazan Kaya’yı öldürmek için hiçbir nedeninin olmadığını, müvekkilinin suçsuz olduğunu belirterek beratını istedi.

Numan Acar’ın da dinlenmesinin ardından hayatını kaybeden Ramazan Acar’ın avukatı sanıklara sorular yöneltti.

Kaya’nın avukatı, sanıklara olayın meydana geliş şekli ve olay sırasında kendilerinin neler yaptığını sorarken, dosyada da yer alan Ramazan Kaya’nın Uğur Acar’a yönelik "Uğur beni neden yaktın?" şeklindeki söyleminin ne anlama geldiğini, diğer sanıkların Ramazan’ın Uğur Acar'a sarf ettiği bu sözleri doğruladığını söyledi. Numan Acar da böyle bir söylemin olduğunu, ne anlama geldiğini anlamadığını ifade etti.

yukarı çık
0
Paylaşım