Menu
RSS

Tütüncü Yörükleri Yalnız Bırakmıyor

Tütüncü Yörükleri Yalnız Bırakmıyor

Başta Masa Dağı’na Yörük Parkı’nın yapılması olmak üzere birçok kez Yörüklerin yanında olduğunu gösteren Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Yörük Türkmen Dayanışma Derneği’nin Düzlerçamı’ndaki şöleninde de boy gösterdi.

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve çok sayıda partili ile birlikte şölen alanına gelen Başkan Tütüncü, coşkuyla karşılandı.

Kıl çadırda ağırlandı

Türkmen poşusunu giyip şölen davetlileriyle tek tek selamlaşan Tütüncü, davet edildiği kıl çadırlarda ağırlandı. İkram edilen gözleme ve ayranlardan tadan Tütüncü, isteyen herkes ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Şenlik alanında bir tur atan Tütüncü, vatandaşların belediyesinden beklentileriyle ilgili talepleri de geri çevirmeyip not aldı.

Katkılarımız sürecek

Yörükler hakkındaki düşüncelerini hemen her yerde paylaşan Tütüncü, Yörük kültürünün yaşatılmasına yönelik hemen her türlü desteği sağladıklarını hatırlattı. Belediye olarak ellerindeki tüm imkânları Yörüklerle paylaşmaktan geri kalmayacaklarının altını çizen Tütüncü, “İmkânlarımızı tüm Yörük dernekleriyle paylaşarak bu kültür hareketliliğine katkı sağlamaya çalıştık.” dedi.

Yörük kültürü

Yörüklerin Orta Asya’dan Avrupa’ya bir iz bıraktığını hatırlatan Tütücü, “Yörüklerin bir araya gelerek,  Orta Asya’dan Anadolu’ya, Anadolu’dan Avrupa’nın içlerine kadar yürüyüşleri sonrası, yeryüzüne kazandırdıkları kadim medeniyetlerini, değerlerini, dünyaya sundukları güzellikleri hatırlamaları, yaşamaları ve gelecek kuşaklara aktarmaları son derece anlamlıdır.” diyerek, Yörükler hakkındaki düşüncelerini ifade etti.

yukarı çık
0
Paylaşım