Menu
RSS

Ümit Uysal; 'Yörükler Barışçıdır'

Ümit Uysal; 'Yörükler Barışçıdır'

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Yörük barışçı bir topluluktur. Yörükler farklı insan topluluklarına karşı hoşgörülüdürler. Yörüğün hoşgörüsü bize, çocuklarımıza ve geleceğimize çok lazım” dedi.

Başkan Uysal’a plaket

Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, Türkiye 1. Yörük Türkmen Çalıştayı ve Arama Konferansı’nda katkılarından dolayı Muratpaşa Belediye Başkanı Ümir Uysal’a plaket verdi.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 100’e yakın dernek yönetiminin katıldığı 1. Yörük Türkmen Çalıştayı ve Arama Konferansı’nda konuşan Başkan Ümit Uysal, “Yörüğün, dünü, bugünü ve geleceği üzerine Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden buraya gelen bilge insanlarımızı saygı ile selamlıyorum. Sevgi, iyi niyet ve yürek açıklığı ile söylenen sözler boşa gitmez” diye konuştu.

Uysal: “Yörüğün hoşgörüsü hepimize lazım”

Yörük buluşmalarında duygulandıklarını sözlerine ekleyen Başkan Uysal, “Yörük barışçı bir topluluktur. Yörükler farklı insan topluluklarına karşı hoşgörülüdürler. Yörüğün hoşgörüsü bize, çocuklarımıza ve geleceğimize çok lazım.

Selvinaz abla bilge bir kadın ve efsanedir. Kendi adında Karaman Göktepe’de Barçın yaylası var. Yörüğün hayatını kolaylaştıran gerçek bir bey. Türküsü var" diyerek ''Ulursun koca köpek ulursun, çıkar barcın yaylasına Selvinaz abanı bulursun. Gözün görmez dizin tutmaz, sen benim gibi yurt yerinde kalırsın' ” şeklindeki türkü sözlerini okudu.

yukarı çık
0
Paylaşım