Menu
RSS
Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Umut’a Ümit Işığı, Anneye İse Hüsran

Umut’a Ümit Işığı, Anneye İse Hüsran

Rusya’nın Kanal 1 Televizyonu'nda yayınlanan 'Kayıp Aranıyor' programında, 8 yıl önce geçirdiği kazanın ardından felç olan ve hafızasını kaybeden 'Umut'un fotoğrafını ve koruyucu annesi Gülsüm Kabadayı'nın röportajını gören Rus anne, Umut'un 17 yıl önce kaybolan oğlu olduğunu iddia etti.

Antalya'nın Aksu İlçesi'nde, 8 yıl önce kaza geçirip günlerce yoğun bakımda kalan felç geçiren gence 'Umut' adı verildi. Konuşamayan ve hafızasını yitiren 'Umut'un bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı, geçen çarşamba günü Rus televizyonunda yayınlanan röportajının ardından bir Rus kadının telefonla kendisini arayıp, televizyonda gördüğü 'Umut'un 17 yıl önce kaybolan oğlu olduğunu iddia ettiğini söyledi.

DNA Testi Yaptıracak

Rus annenin kayıp oğlunun fotoğrafını gönderdiğini söyleyen Gülsüm Kabadayı, 'Kayıp Aranıyor' programını yapan Andrea Malaha'nın, yaklaşık bir hafta önce Antalya'ya gelerek, 'Umut'un son durumuyla ilgili kendisiyle röportaj yaptığını söyledi.  Gülsüm Kabadayı şunları söyledi:

"Rusya'da çarşamba günü yayınlanan röportajı izleyen Rus anne program yapımcısı ile temasa geçip, Umut'un 17 yıl önce kaybolan oğlu olduğunu iddia ederek Antalya'ya gelmek istediğini bildirmiş.

Bunun üzerine program yapımcıları beni Rus anne ile telefonda görüştürdü. Rus anne çok heyecanlıydı. Hemen Antalya'ya gelmek istediğini söyledi. Geldiğinde DNA testlerini de yaptırmak isteyen anne, Umut'un gerçekte kendi oğlu olup olmadığının tespitine çalışacağını söyledi."

Gönderilen fotoğrafın Umut'un çocukluk dönemine ait olabileceğini söyleyen Gülsüm Kabadayı, "Çocukluk fotoğrafındaki yüz, göz ve ten rengi birebir uyuyor.

Aradan geçen 8 yıl ve yapılan operasyonları da düşünürsek, fotoğrafın Umut'a benzerliği ortada. Ancak her şey DNA testi sonrasında ortaya çıkıyor. Rusya ve Türki Cumhuriyetlerden onlarca anne gelerek, telefonla arayarak Umut'un kendi çocukları olduğunu iddia etti. Fakat yapılan testler öyle olmadığını gösterdi. İnşallah son Rus anne Umut'a umut olsun" dedi.

Vermeyi Düşünmüyor

Umut'un gerçek ailesinin bulunması halinde bile ona sahip çıkacağını anlatan Gülsüm Kabadayı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kanun önünde de buna hakkım olduğunu düşünüyorum. Rus anne de gönderdiği fotoğrafın Umut'a ait olduğunu iddia ediyor. Fotoğraftaki çocuk da aynı yıllarda kaybolmuş, bence de benziyor.

Burun dişler, çene kısmı. saçları, gözü ve ten rengi benziyor. Fakat 7 yıldır geçirdiği operasyonlar ve aldığı ilaçlarla farklılık olabilir. Umut'un gerçek ailesi çıksa da ben onu asla veremem.

Sadece tedavisi ve ailesini karşısında gördüğünde konuşabileceğini düşündüğüm için gerçek ailesinin ortaya çıkmasını istiyorum."

yukarı çık
0
Paylaşım