Menu
RSS

Üniversite Öğrencilerinin Hazırladığı Park Projeleri Görücüye Çıktı

Üniversite Öğrencilerinin Hazırladığı Park Projeleri Görücüye Çıktı

Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü son sınıf öğrencileri, bölüm bitirme projesi olarak Kumluca Belediyesi için Mavikent Mahallesinde yapılması planlanan alan için hazırladıkları projelerin sunumun yaptı.

Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Görevlisi Yard. Doç Dr. Ahmet Benliay, başkanlığında Kumluca Belediyesi’ne gelen Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri hazırladıkları park projesinin sunumunu yaptılar.

Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Görevlisi Yard. Doç Dr. Ahmet Benliay, daha önce yaptıkları görüşmede Kumluca Belediyesi tarafından Mavikent Mahallesinde yapılması planlanan yaklaşık 65 dekarlık alandaki park için 18 öğrencinin proje hazırladığını söyledi.

Bu projelerden üçünün uluslararası yarışmalara gönderildiğini ifade eden Benliay, “Öğrencilerimiz tarafından yapılan çalışmayla 18 adet park yapılacak alana uygun proje hazırlandı.

Projemiz içeriğinde maliyet hesapları, üç boyutlu çizimler ve yapılacak çalışmanın detayları bulunuyor. Öğrencilerimiz büyük emek verdiler, gerçekten uygulanması halinde bizlerde hem öğrencilerimiz adına, hem de üniversitemiz adına çok mutlu olacağız” dedi.

Daha sonra projeleri hazırlayan öğrenciler slayt video eşliğinde projelerinin detaylarını anlattılar. Öğrenciler tarafından genel teması “Türk bahçesi” olarak planlanan proje içerisinde piknik alanları, yöreye özgü yeşil alanlar, spor alanları, yürüyüş yolları, mescit ve değişik Türk bahçe kültürü yansıtılıyor.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, projelerin sunumunun ardından, Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Görevlisi Yard. Doç Dr. Ahmet Benliay ve proje hazırlayan öğrencilere verdikleri emek için teşekkür etti.

Tüm projelerin büyük bir emek ürünü olduğunu ifade eden Çetinkaya, “Öğrencilerimiz gerçekten büyük emek harcamışlar. Bana göre hayatlarına yön verecek, bundan sonraki yaşamlarına etki yapacak belki de ilk imzayı bu projeler ile atmışlar.

Her proje çok değerli, her proje uygulanabilir proje. Bizde maliyetini de düşünerek en uygun projeyi imkanlarımız dâhilinde uygulamak istiyoruz.

Ben tekrar hocamız başta olmak üzere emek veren öğrencilere teşekkür ediyor, öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarına başarılar diliyorum” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım