Menu
RSS

Yayın Yönetmenlerini Tutuklanması Antalya’da Protesto Edildi

Yayın Yönetmenlerini Tutuklanması Antalya’da Protesto Edildi

Özgür Gündem Gazetesi 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katılan Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu'nun, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan açılan soruşturma kapsamında tutuklanması, Antalya'da protesto edildi.

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliği görevini üstlenen isimler hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan başlatılan soruşturmada mahkemeye sevk edilen Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı (TİHV) ve adli tıp uzmanı Prof. Dr. Rasime Şebnem Korur, gazeteci- yazar Ahmet Aziz Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu'nun tutuklanması, Antalya'da Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi'nin düzenlendiği eylemle protesto edildi.

Siyasi partiler ve sendikaların da destek verdiği eylem için Tarihi Kale Kapısı'nda toplanan grup adına açıklamayı ÇGD Şube Başkanı Mustafa Sönmez yaptı. Başkan Sönmez, "Gazetecilik suç değildir.

İnsan haklarını takipçisi olmak suç değildir. Dayanışma suç değildir" dedi. Başkan Sönmez, tutuklanan Fincancı, Nesin ve Önderoğlu'yla birlikte tutuklu bulunan tüm gazetecilerin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım