Menu
RSS

Yeşilbayır’ın Genç Aşçılarından Madalya Gururu

Yeşilbayır’ın Genç Aşçılarından Madalya Gururu

Yeşilbayır İMKB Mesleki ve Anadolu Teknik Anadolu Lisesi Yedek İçecek Bölümü öğrencileri, Fethiye'de düzenlenen Şef Mavi Uluslararası Yemek Yarışması'nda Türkiye ikinciliğini elde etti.

Yeşilbayır İMKB Mesleki ve Anadolu Teknik Anadolu Lisesi Yedek İçecek Bölümü öğrencileri Batuhan Yaman, Ramazan Sağlam, Hasan Ayberk Derin, Fethiye'de düzenlenen Şef Mavi Uluslararası Yemek Yarışması'nda bireyselde ana yemek kategorisinde Türkiye ikinciliği kazandı.

Yeşilbayır İMKB Mesleki ve Anadolu Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Türkiye genelindeki farklı okullardan yarışmaya katılan 1000 civarında aşçı adayı arasında kazandığı başarıyla göz doldurdu.

Aynı yarışmada Batuhan Yaman önderliğindeki ekip, hazırladıkları mönü ile Türkiye ikinciliğini kazandı. Başarılı aşçılar kazandıkları madalyaların sevincini okul müdürü Ömer Akkan ile paylaştı.

Genç aşçılar 25-27 Nisan'da Bursa'da Tüm Aşçılar Derneği'nin düzenlediği 2016 Ulusal Gastronomi Festivali'nde yarışacak.

Yarışmaya hem bireysel hem de grup olarak katılacak Yeşilbayır İMKB Mesleki ve Anadolu Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Genç aşçılar, okul bütçesi ve ailelerinin desteğiyle katılacakları yarışmanın hazırlıklarını sürdürüyor.

Yarışmalara katılmak için daha fazla desteği ihtiyaç duyduklarını belirten genç aşçılar, büyük firmaların kendilerine maddi ve manevi yönden destek vermesini talep etti.

yukarı çık
0
Paylaşım