Menu
RSS

Akseki’de Kervan Günü Etkinliği Yapıldı

Akseki’de Kervan Günü Etkinliği Yapıldı

Antalya’nın Akseki İlçesi'nde 600 yıllık geleneğin yaşatılması için Kervan Günü etkinliği düzenlendi. Akseki'ye bağlı Ceceler Mahallesi'nde düzenlenen 22'nci Kervan Günü etkinliğine Kaymakam Murat Beşikci, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

600 yıllık geleneklerin canlandırıldığı etkinlikte öğle namazının ardından düğün alayı, düğün bayrağına 'okuntu' adı verilen basma kumaş bağlanması, yöresel oyun ekibinin gösterileri, develerle kervan oluşturularak gelin alma ve düğün alayı yapıldı.

Ceceler Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Yüksel, etkinliğin amacının gelenek ve görenekleri yeni kuşaklara aktarmak olduğunu söyledi.

Türkiye'nin farklı illerinden insanların bir araya geldiğini vurgulayan Osman Yüksel, "Yılda bir gün de olsa hemşerilerimizle hasret gideriyoruz. 600 yıl önce yapılan gelin alayları, damat okşama, gelin okşama gibi gelenekleri yaşatmak için mücadele ediyoruz.

Burada amacımız, yılın iki veya üç gününde de olsa bütün hemşerilerimizle hasret gidermek, onları tanıştırmak, kaynaştırmak" diye konuştu.

Kaymakam Murat Beşikci de etkinlikte yer almaktan memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Gösterilerin ilgiyle izlendiği programda, davetlilere yöresel yemekler ikram edildi. Başarılı 60 öğrenciye bilgisayar, kitap ve kırtasiye malzemeleri hediye edildi.

yukarı çık
0
Paylaşım