Menu
RSS

Alanya’da Engelli Hastalara Diş Tedavisi

Alanya’da Engelli Hastalara Diş Tedavisi

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne (AKHB) bağlı Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde (ADSM) engelli hastalara yönelik diş tedavisi başlatıldı. Alanya ADSM'de engelli hastalara diş tedavisi uygulamasının başlamasıyla dolayısıyla 2 engelli ameliyat edildi.

Yapılan sağlık uygulaması hakkında bilgi veren Başhekim Dt. Ali Kurşun, bölgede bir ilki gerçekleştirerek genel anestezi ile engelli 2 hastanın başarılı şekilde ameliyat edildiğini söyledi.

Hastanenin geçen yıl yeni binasına kavuştuğunu belirten Başhekim Kurşun, "Toplam 30 diş hekiminin görev yaptığı merkezimizde daha önce Alanya Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyatlar, ameliyathanemizin hazır hale getirilmesiyle birlikte artık merkezimiz bünyesince yapılmaya başlandı" dedi.

Dt. Aslı Ataş, Dt. Betül Aslan ve anestezi uzmanı Mert Tuna önderliğindeki ameliyat ekibi tarafından doğuştan zihinsel engelli 7 yaşındaki Tunahan Örs'ün ve 30 yaşındaki Ayşe Aslan'ın genel anestezi altında tedavilerinin yapıldığını kaydeden Başhekim Kurşun, "Hasta Örs'ün 11 diş çekimi, diğer engelli hasta Aslan'ın ise diş taşı temizliği gerçekleştirildi.

Merkez olarak böylesine önemli ve başarılı bir operasyonu gerçekleştirmiş olmaktan memnuniyet duymaktayız. Bundan sonra da benzer operasyonları merkezimizde rahatlıkla yapabileceğimizi duyururuz" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım