Menu
RSS
Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya, 19 Mayıs Atatürk'ü An...

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam Ücret 20 TL’ye Yükseldi

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam…

UKOME Genel Kurulu’nda alınan ...

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taksime Yürümek İsterken Tutuklananlara Sahip Çıkıyoruz!

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taks…

1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek is...

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Prev Next

Antalya Demre'de Bambus Arısı Tartışması

Antalya Demre'de Bambus Arısı Tartışması

Antalya’nın Demre İlçesi'nde üreticiler bazı kovanlardan çıkan bambus arılarının çalışmadığını, firmaların ise iade kabul etmemesi nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

Örtü altı yetiştiriciliğinde özellikle domatesin döllenmesinde kullanılan bambus arılarıyla ilgili çiftçiler ve satıcı firmalar arasında iade tartışması yaşanıyor. Üreticiler bazı kovanlardan çıkan arıların çalışmadığını belirtirken, firmaların bunları iade almamasına tepki gösteriyor. Antalya'daki domates üretim merkezlerinden Demre'de benzer sorunları yaşayanların şikayeti üzerine bir toplantı düzenlendi.

Belediye Kültür Salonu'ndaki toplantıya Kaymakam Murat Uz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüseyin Şahin, Ziraat Odası Başkanı Musa Sarıca, ziraat mühendisleri, ilaç bayileri ve üreticiler katıldı. Bambus arılarını üreten firma temsilcileri ise toplantıda yer almadı.

Toplantıda piyasada bambus arısı üreten 6 firma olduğu, bunlardan 5'inin iade kabul etmediği, firmaların peşin para istediği ve kapalı kutuda gelen arıların çalışıp çalışmadığının kutu açılınca anlaşıldığı konuşuldu.

Kaymakam Murat Uz, firmalara karşı yaptırım olanakları bulunmadığını belirtirken, "Sonuçta bu firmalar piyasada iş yapıyor. Bu sorunun çözümü için ilaç bayilerinin, serbest çalışan ziraat mühendislerinin ve Demre Ziraat Odası'nın, bambus arısı üreten, pazarlayan firmalarla üretici arasında köprü olmasını istiyorum.

Bu konuda görüşmeler yapın. Tüm bunlara rağmen bu konuda çözüm üretilemezse, arıları bozuk çıkan üreticiler, Demre Tüketici Hakem Heyeti'ne başvursun. Orada çözüm arayalım. Üreticinin haklı olduğu bir davada, üreticinin yanındayız" dedi.

Bambus arısı üreten bir firmanın genel müdürü ise bambus arılarının bozuk çıkması diye bir durumun söz konusu olamayacağını belirterek, "Üretici bambus arılarını kontrol ederek alıyor. Arılara bakıyor. Kapağını açarak kontrol ediyor. Arı kovanı, bizden alındıktan sonra hangi koşullarda saklanıyor, bunu bilemeyiz. Bu nedenle 1 hafta sonra iade diye bir şey söz konusu olamaz" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım