Menu
RSS

DSİ Bölge Müdürü Özgür, Alanya’da Arıtma İnşaatını İnceledi

DSİ Bölge Müdürü Özgür, Alanya’da Arıtma İnşaatını İnceledi

DSİ Antalya Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcıları Özhan Erdanışman, Köksal Buğra Çelik ve Şube Müdürleri ile birlikte Alanya Arıtma Tesisi inşaatında incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından şantiyede işin seviyesi hakkında bilgi alan Bölge Müdürü Özgür yaptığı açıklamada;

‘’Teknik ekibimiz ile birlikte Alanya İçmesuyu Arıtma tesisimizde incelemede bulunduk. Arıtma tesisi inşaatımızda % 64‘lük fiziki gerçekleşme seviyesine ulaşmış bulunmaktayız. Çalışmalarımız fen ve sanat kaidelerine uygun olarak devam etmektedir.

Arıtma tesisi inşaatın da tesisin 23 adet ünitesinin 12 adedinin tamamı, 7 adedinin de kaba inşaatlar tamamlandı. 2 adet tesisinde ince işlerinin imalatı devam etmektedir. Ayrıca saha borulama imalatlarında da imalatlar devam etmektedir.

Arıtma tesisi 2 kademeli (2*0,87mᶟ/s) olarak toplam 1,74 mᶟ/s(150 000m³/gün) kapasiteli seçilmiş, projenin ilk önce birinci kademesi (90 000m³/gün) yapılacaktır.

Dim Barajı tünel çıkışındaki HES’in vana odasının mansabından branşman ile alınacak 1,761 m³/s’lik debinin içmesuyu arıtma tesisine 1600 mm çaplı içi katkısız beton, dışı PE kaplı spiral kaynaklı çelik boru ile iletilmesi sağlanacaktır.

Tamamlandığında tesis ile 150 000 m³/gün ve günlük 90 000 m³/gün içme ve kullanma suyunun arıtımı sağlanacaktır. İnşallah arıtma tesisimiz tamamlandığında Alanya’nın 2045 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacaktır.

Çalışmalarda emeği geçen DSİ ve Firma elemanlarımıza teşekkür ediyorum. ’dedi. Antalya Bölge Müdürü Sayın Turkay Özgür, Alanya Arıtma Tesisi inşaatında son olarak Alanya ATV'den Gaye Coşkun’un DSİ'nin Alanya yatırımları hakkında ki sorularını cevaplandırdı.

yukarı çık
0
Paylaşım