Menu
RSS

DSİ Heyetinden Demre İlçesinde Etüt Ve İnceleme

DSİ Heyetinden Demre İlçesinde Etüt Ve İnceleme

DSİ Antalya Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcıları Tuncay Aykan, Özhan Erdanışman, Köksal Buğra Çelik ve Şube Müdürleri ile birlikte Demre İlçesinde bir dizi incelemelerde bulundu. Bölge Müdürü Özgür ve ekibi Demre ilçesinde ilk olarak Demre Kaymakamı Sayın Murat Uz'u makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette Bölge Müdürü Turkay Özgür Ak Parti Demre ilçe Başkanı Bayram Arıcı, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Veli Sertbaş, Demre Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Akbudak ve Demre Köşkerler Köyü Muhtarı İdris Güzeloğlu ile bir araya gelerek, DSİ yatırımları hakkında değerlendirme ve istişarede bulundular.

Ziyaretin ardından DSİ Bölge Müdürü Özgür, Demre Kaymakamı Murat Uz, Ak Parti Demre ilçe Başkanı Bayram Arıcı, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Veli Sertbaş, ve beraberlerinde ki heyet Demre Çayında ve Demre Köşkerler Köyü Sakar deresinde devam eden çalışmaları incelediler.

Bölge Müdürü Özgür Demre Köşkerler Köyünde Mahalle Muhtarı İdris Güzeloğlu ve vatandaşların taleplerini dinledi. İncelmelerinin ardından bir açıklama yapan Bölge Müdürü Özgür; 'Demre Kaymakamı Murat Uz, Ak Parti Demre ilçe Başkanı Bayram Arıcı, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Veli Sertbaş ve ekibimiz ile birlikte Demre Çayında talep edilen çalışma alanında inceleme yaptık.

Ardından Demre Köşker Köyü Sakar Deresinde devam eden çalışmalarımız yerinde inceledik. Köşker Köyü Sakar Deresi Taşkın Koruma inşaatı kapsamında 120 metre uzunluğunda 6x6 (m) iç genişliğe sahip tünelimizi kaplama betonu dışında tamamlandığını, 320 metre uzunluğunda taş duvar imalatının sol sahilinin imalatı bitirilmiş, sağ sahilde ve trapez kesitli açık kanalda kazı ve nakliye çalışmalarının devam ettiğini müşahede ettik.

Köşker Köyü Sakar Deresi Taşkın Koruma inşaatı işimizin fiziki fiziki olarak %35‘lik kısmı tamamlanmış olup, bu proje tamamlanınca 660 dekar tarım alanının taşkın riski azaltılacaktır.

Çalışmalarımızda bizlere katkı sunan Demre Kaymakamı Sayın Murat Uz’a, Ak Parti Demre ilçe Başkanı Sayın Bayram Arıcı’ya, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Sayın Veli Sertbaş’a Demre Belediyemize, Muhtarlarımıza, Vatandaşlarımıza ve Çalışmalarda emeği geçen DSİ ve Firma elemanlarımıza teşekkür ediyorum. ’dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım