Menu
RSS

Gazipaşa Belediyesi Meclisinde Kriz

Gazipaşa Belediyesi Meclisinde Kriz

Gazipaşa Belediyesi'nin haziran ayı meclisinde CHP ve MHP'li meclis üyeleri gündem maddelerinin ekleriyle birlikte kendilerine ulaştırılmaması gerekçesiyle toplantıyı terk etti. Belediye Başkanı Adil Çelik, amacın bilgi edinememek değil meclisin işleyişine engel olmak olduğunu savundu.

Gazipaşa Belediyesi'nin pazartesi günkü haziran ayı meclis toplantısında CHP ve MHP'li meclis üyeleri gündem maddelerinin ekleriyle birlikte kendilerine ulaştırılmadığı gerekçesiyle toplantıyı terk etti.

Üyelerin ertesi gün düzenlenen toplantıya da katılmaması üzerine meclis CHP ve MHP'li üyeler olmadan toplandı. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Belediye Başkanı Adil Çelik, "Meclis gündemine gelen her konu, ilgili komisyona gönderilerek orada incelenir ve alınan karar bir sonraki meclise gelerek burada meclis üyelerinin oylamasına sunulur.

Yine kanun gereği her komisyonda muhalefet temsilcileri bulunur ve komisyondaki faaliyetlere katılır. Komisyon üyeleri istemeleri halinde görüşülen konularla ilgili dosyanın birer örneğini ilgili personelden temin edebilir.

Temin edilmemesi halinde, komisyon çalışmasına katılan meclis üyesi, grubuna gündem maddeleriyle ilgili bilgileri aktarması gerekir. Hal böyleyken, her fırsatta gündem maddeleri hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söyleyen meclis üyesi arkadaşlarımın amacını anlamakta zorlanıyorum" dedi.

Hiçbir meclis üyesinden bir şey saklamadıklarını, isteyen meclis üyelerinin istediği an belediyenin sahip olduğu tüm bilgilere erişebildiğini kaydeden Başkan Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kaldı ki buradaki amacın bilgi edinememek değil meclisin işleyişine engel olmak olduğunu üzülerek anlamış bulunmaktayız. Gazipaşa'mız şu an dev bir şantiyeden farksızdır. 2 yılda geldiğimiz noktayı takdir edenler olduğu gibi eleştirenler, yeterli bulmayanlar da vardır.

Tüm görüşlere saygı duyuyoruz. İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlar nispetinde, ben ve çalışma arkadaşlarım Gazipaşa için en iyisini yapma gayretindeyiz. Gazipaşa göreve geldiğimiz günden bu yana büyük bir mesafe kat etmiş, bu günden sonra da koşar adımlarla hedeflerine ulaşacaktır. Bu yolda hiçbir güç bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır.

Muhalefet meclis üyelerinin yapılan çalışmalarda katkı sunması bizleri elbette mutlu eder ancak bunun yerine 'Küstüm, oynamıyorum' kabilinden çocukça bahanelerin arkasına sığınarak, köstek olmaya çalışmaları da bizi yolumuzdan döndürmez.

Böyle olmasını arzu etmememize rağmen, muhalefet meclis üyeleri ister meclis çalışmalarına katılsınlar, ister katılmasınlar, meclisimiz Allah'ın izniyle yoluna devam edecek ve oturumlarını gerçekleştirecektir."

yukarı çık
0
Paylaşım