Menu
RSS

Korkuteli’nde Pilav Şenliği

Korkuteli’nde Pilav Şenliği

Antalya’nın Korkuteli İlçesi'nde 16'ncı Pilav Şenliği düzenlendi. Şenlik kapsamında toplanan bağışlarla Datköy Mahallesi'ne güvenlik kamera sistemi kurulacak. Beğişliler ve Datköy Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Beğiş Yaylası'nda düzenlenen Pilav Şenliği'ne bölge halkı yoğun ilgi gösterdi.

Halat çekme, sandalye kapma, tahta kaşıkla yumurta taşıma, değnekle yürüme ve çuval yarışı gibi çeşitli etkinliklerin yapıldığı şenlikte, Anadolu İmam Hatip Lisesi mehteran takımı da gösteri sundu. Şenlik ağalığına ise 20 bin lirayla Osman Tekin seçildi.

Bağışlarla Kamera Sistemi Yapılacak

Beğişliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Aziz Dinçer, "Amacımız birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmek, tanışmak, kaynaşmak, akrabalık bağlarımızı canlı tutmaktır.

Şenlik geleneğini, toprak sevgisini, komşu ve akraba bağlılığını bu türlü sosyal, kültürel etkinliklerle gelecek nesillerimize aşılamaktır. Dernek olarak kültür değerlerimizi kaybetmemek için çaba harcıyoruz.

Bu yıl Beğiş Yaylası'nda gerçekleşen şenlikte toplanan bağışlar ve şenlik ağalığından elde edilen gelirle Datköy Mahallesi'ne kamera sistemi yaptıracağız" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım