Menu
RSS

Kumluca’da Ayın Söyleşisi Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Yazan 
Kumluca’da Ayın Söyleşisi Etkinliği Gerçekleştirildi

Kumluca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ayın söyleşisi etkinliğine katılan, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Daire Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, "Türk siyasi hayatının dönüm noktaları" konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Kumluca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ayın söyleşisi etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Daire Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, dünyanın en zor coğrafyasının Anadolu toprakları olduğunu, bu topraklar üzerinde yüzyıllar boyunca iktidar olmanın ve iktidar kalmanın da bir o kadar zor olduğunu söyledi.

Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı sıkıntılar, sorunların altında dış güçlerin yanı sıra içeriden de ortaya çıkan sorunların ortaya çıkmasına bağlayan Küçükyılmaz, özellikle son yıllarda yaşanan bazı olaylara baktıklarını bunu açık bir şekilde görülebildiğini belirtti.

Küçükyılmaz şöyle konuştu:

“Özellikle halk iradesine, halkın seçtiği iktidara inanmak istemeyen bir grup var. Bugün bu grup o kadar ki, Türkiye’yi Tayyip Erdoğan yöneteceğine, Türkiye büyümesin, diyecek kadar cahilane bir düşünceye sahip. Bu insanlar Tayyip Erdoğan düşmanı olacağım derken, bu vatana aziz millete ihanet ediyorlar. Ama hiç kimsenin şüphesi olmasın şehit kanlarıyla sulanmış bu vatan o kadar ucuz değildir, herkes bu vatanda yaptığı ihanetin bedelini ödeyecektir. Bu ülkede herkes kardeşçe barış içinde yaşasın diye, bir çözüm süreci başlatıldı. Bu süreçte hiç şehit cenazesi gelmedi, ancak bundan rahatsızlık duyanlar bu sürece silahla cevap verdi.

Çözüm sürecinde asıl mesele devlet ile milletin barışmasıydı. Barış için devlet elini uzattı, ancak uzatılan ele silahla cevap verildi. Devlet her zaman güçlüdür ve bunlara misliyle cevap veriyor. Ama ben onlara akademisyen demeyeceğim bilmem kaç küsur kişiden oluşan grup çıkmış (Devlet şiddeti dudursun) diye bildiri yayınlamış. Devlet ne için vardır, insanının canını, malını kendi toprağını korumak için vardır. Bugün devletimizin de yaptığı budur, şiddeti yapan masum insanları öldüren terör örgütüdür. Eğer bir söz söylenecekse bu söz devletimize değil, bu şiddeti yapan terör örgütüne söylenmelidir.”

Türkiye’de son 15 yılda bir çok değişimin yaşandığını bu değişimlerin başında da Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesi olduğunu vurgulayan Küçükyılmaz, ancak bazı çevrelerin halkın iradesine saygı göstermeyerek milletin seçtiği Cumhurbaşkanı’na diktatör diyecek kadar halkın gözünde küçüldüklerini kaydetti.

Küçükyılmaz, “Aynı güruh yıl geçsede, devir değişsede düşüncesini değiştirmiyor. Dün sultan Abdulhamit için despot diyenler, bugün halkın seçtiği Cumhurbaşkanına diktatör diyorlar. Maalesef bunların herşey değişsede bu düşünce değişmeyecek. Ama halk kimin diktatör, kimin halkın yanında olduğunu çok iyi biliyor” diye konuştu.

Söyleşinin sonunda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, aynı zamanda kendisi de Kumlucalı olan Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Daire Başkanı Mücahit Küçükyılmaz’a üzerinde Kumluca’nın simgesi Kalekule figürü bulunan porselen çay seti hediye etti.

Kumluca Belediyesi konferans salonunda yapılan söyleşiyi Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer, daire amirleri ve vatandaşlar da dinledi.

yukarı çık
0
Paylaşım