Menu
RSS

Meclis Üyelerine Çok Harcamışsınız 3 Bin 400'er TL Geri Verin Faturası

Meclis Üyelerine Çok Harcamışsınız 3 Bin 400'er TL Geri Verin Faturası

Burdur İl Genel Meclisi'nin geçen yıl mayıs ayında yapılan 5 günlük Hollanda-Belçika gezisine ilişkin Sayıştay denetiminde harcamalar uygunsuz bulundu. Harcırah miktarının çok üstünde harcama yapıldığı ve bu konuda açıklama istenmesi üzerine Özel İdare, geziye katılan meclis üyelerinden 3 bin 400'er TL talep etti. 

Burdur İl Özel İdaresi bütçesinden geçen yıl encümen onayı ve dönemin valisinin de oluruyla İl Genel Meclisi tarafından 5 günlük Hollanda- Belçika gezisi için 240 bin TL'lik bütçe ayrıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Servet Olpak ve 23 üyenin katıldığı yurtdışı gezisinde yapılan harcamalarla ilgili Sayıştay inceleme yaptı.

İnceleme neticesinde harcamaların fazlalığına dikkat çekilerek, bu konuda İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nden açıklama istendi. İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nde ödeme onayı veren ilgili birim de geziye katılan il genel meclis üyelerinden kişi başı 3 bin 400'er TL geri istedi.

Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, aslında il genel meclis üyelerini bağlayan bir konu olmadığını belirterek, “İl genel meclis üyelerinin kendileri hazırlayıp gittiği bir program değil. Meclisin almış olduğu bir karar var.

Encümenin onayladığı ve dönemin valisinin oluruyla idareye 'bu konuda bir çalışma yapın' denilmiş ve böyle bir çalışma yapılmış. Yöremizle ilgili hayvancılık ve seracılıkla ilgili komisyonlar oluşturulmuş, Hollanda gezisi düzenlenmiş.

Tabi zimmet şeklinde devlet memurlarında böyle bir şey olur ama il genel meclis üyelerine yönelik Sayıştay'ın resmi bir yazısı yok. Sadece 'İdarede bu tip bir harcama harcırah kanununun üstündedir' şeklinde bir uyarı gelmiş, 'Bunun cevabını verin' demişler" diye konuştu.

Geziyi düzenleyen idare, sistemi harcırah sistemine göre yaptığı için sorun yaşandığını aktaran Bağcı, ödeme yapan birim müdürlüğünün, şifahen 'Kişi başı şöyle bir şey ödeseniz' gibi bir talebi olduğunu söyledi.

Harcırah kanununa göre kişi başı 3 bin 400'er TL gibi bir fazlalık gösterildiğini kaydeden Bağcı, “Ödemeyi yapan kurum müdürlüğüne 'Böyle bir fazlalık vardır sebebin açıklanması' diye yazı gelmiş. Bürokrasi de bu parayı il genel meclis üyelerinden talep etmiş" dedi.

İdarenin usul hatası yaptığını dile getiren Bağcı, resmi bir talep olması durumunda geri ödemelerin yapılabileceğini kaydetti.

Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, konunun Sayıştay'ın rutin bir çalışması kapsamında nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair bir çalışma olduğu, harcamalar ve programları içerdiğini söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım