Menu
RSS

Büyükşehir Belediyesi Yardım Elini Bırakmıyor

Büyükşehir Belediyesi Yardım Elini Bırakmıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya'yı mahalle mahalle dolaşarak, engelli bireyleri tespit ediyor, sorunlarını dinliyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nca başlatılan 'Antalya'da Ulaşılmayan Engelli Kalmasın' projesi ile Kaş'tan Gazipaşa'ya tüm mahalleleri dolaşan uzmanlar, engelli vatandaşları tek tek tespit ediyor.

3 ayda 42 mahalleyi dolaşan uzmanlar, 248 engelliye ulaştı. Uzman sosyologlar, muhtarlar vasıtasıyla belirledikleri engellileri evlerinde ziyaret ediyor, dertlerini dinliyor.

Engellilere ve ailelerine hakları, faydalanabilecekleri kamu imkânları konusunda bilgi veren uzmanlar, Büyükşehir Belediyesi'nin engellilere yönelik diğer hizmetlerini de anlatıyor.

Engelli bireylere danışmanlık hizmetinin de verildiği görüşmeler sırasında Avrupa'nın en büyük engelli rehabilitasyon merkezlerinden biri olan, Döşemealtı'ndaki Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, buradaki hizmetler ve buradan nasıl yararlanabileceğiyle ilgili bilgi de veriliyor.

Böyle Bir Hizmetle Karşılaşmadık

Aksu Fettahlı Mahallesi'nde engelli kayınvalidesi ile yaşayan Mustafa Tekin, hatırlanılmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Büyükşehir'in kayınvalidesi Şerife Yağmur için gösterdiği ilgi için teşekkür eden Tekin “Biz daha önce hiç böyle bir şeyle karşılaşmadık. Ziyaret edilmek mutluluk verici" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım