Menu
RSS
Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya, 19 Mayıs Atatürk'ü An...

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam Ücret 20 TL’ye Yükseldi

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam…

UKOME Genel Kurulu’nda alınan ...

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taksime Yürümek İsterken Tutuklananlara Sahip Çıkıyoruz!

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taks…

1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek is...

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Prev Next

Türel'den Alanya'ya Yeni Hal Kompleksi Müjdesi

Türel'den Alanya'ya Yeni Hal Kompleksi Müjdesi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya'daki 4 hali, 154 dönüm alana inşa edecekleri yeni hal kompleksinde tek çatı altında toplayacaklarını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya'da yapılacak hal kompleksi hakkında bilgi vermek için hal esnafıyla toplantı yaptı. Başkan Türel, Türkler Mahallesi'nde 154 dönüm alan üzerine inşa edilecek projeyi, ihtiyaç doğması halinde 90 dönümlük ek rezerv alanla genişleteceklerini söyledi.

Seçimden önce Alanya hal esnafının talebi üzerine, ihtiyaçları karşılayacak daha iyi bir toptancı hal yapma sözü verdiklerini hatırlatan Türel, "Sözümüzü yerine getiriyoruz. Esnafımızın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak bir proje yapılması hususu gündeme geldi.

Projenin sizin projeniz olması, ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde belirleyebilmeniz için çatı kuruluşunuz ALTSO ile birlikte çalıştık. Bir proje hazırladılar. Projenin her aşamasında sizlerin taleplerini aldık. Sizlerin taleplerine göre projeyi şekillendirdik.

Esnafımız alkışlarla kabul etti projeyi. İhalemizi tamamladık. Yer teslimimizi yaptık. Artık hayırlısıyla temelimizi atacağız" dedi.

Projeyi Anlattı

Alanya, Payallar, Konaklı ve Demirtaş hallerini tek çatı altında birleştirecek yeni hal projesinin 154 dönüm alan üzerine inşa edileceğini belirten Başkan Türel, projeyle ilgili esnafa şu bilgileri verdi: “Mevcut dört halin oturum alanı toplamı 20 bin 348 metrekare iken yeni yapılacak halin inşaat oturum alanı 30 bin metrekare.

Toplam kullanım alanı 148 bin metrekareden 154 bin metrekareye çıkacak. Dükkanların büyüklüğü 50 metrekareden 195 metrekareye çıkacak. Yeni yapılan projede her komisyoncu dükkanının önünde ve arkasında ikişer metrelik su basman üzerine daha sonradan sundurma yapılabilecek alanlar vardır.

Dükkan başına önde 14 metrekare, arkada 14 metrekare olmak üzere toplam 28 metrekare alan kullanılabilir. Dükkan önündeki sundurmaları TIR ve kamyonların geçişine engel olmayacak şekilde büyüteceğiz. Her bir dükkanın açık alanlarla birlikte 223 metrekare kapalı ve yarı açık kullanım alanı mevcut."

Yeni hal projesinde bütün komisyoncu dükkanların cephesinin 7 metre olacağını anlatan Menderes Türel, "Yeni projede 159 komisyoncu, 66 ardiye var. Şu anda Alanya halinde 22 ardiye var, biz 66 ardiye yapıyoruz. 3 misli fazla" dedi.

Mevcut halin meydanı 20 dönümken, yeni hal projesinde bunu 60 dönüme çıkardıklarını anlatan Başkan Menderes Türel, şöyle devam etti:

"Bu alanı da 3 misli artırıyoruz. Proje alanına giriş için bir adet TIR, bir adet araç girişi olmak üzere iki ayrı giriş var. Komisyoncuların bulunduğu alana girmek için ayrı bir kapı daha tasarlanmıştır.

Bu kapıların hepsi aynı boyutlarda olup, aynı anda 3 adet TIR giriş çıkış yapabilecektir. İki TIR arasında kalan 110 metre uzunluğundaki alan da arka arkaya 9 TIR sıralanabileceği bir mesafededir."

90 Dönümlük Ek Rezerv Alan

Projeyi, ihtiyaca göre genişletmek üzere hazırlık yaptıklarını kaydeden Başkan Türel, "154 dönümlük proje alanı yanında ayrıca 90 dönümlük bir genişleme alanımız daha var.

TIR, kamyon otoparkları, sosyal tesisler için kullanabileceğimiz 90 dönümlük bir rezerv alan oluşturuyoruz. Ayrıca, mevcut proje revize edilerek, 17 bin metrekare alan üzerine 50 ardiye daha yapılabilir. Bunu da ilk kez açıklıyorum" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım