Menu
RSS

Başkan Genç, Döşemealtı’nın Genç Vekillerini Dinledi

Başkan Genç, Döşemealtı’nın Genç Vekillerini Dinledi

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Döşemealtı’nın Genç Vekilleriyle (DÖGEM) bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verip projelerini anlattı ve Genç Vekilleri dinledi.

Döşemealtı Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Antalya’nın ilk ve tek bağımsız Genç Vekilleri, haftalık toplantılarını Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Genç vekiller toplantının ardından Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’i misafir edip yapılan çalışmalar hakkında bilgi alıp fikir alışverişinde bulundular.

Gençlere yatırım yapan geleceğe yatırım yapar…

DÖGEM’in kurulmasına öncülük eden Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’e teşekkür eden Genç Vekiller, İlçe’nin ve bölgenin çıkarları doğrultusunda hazırladıkları projeleri anlatıp destek istediler.

Genç vekillerin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Başkan Turgay Genç, “DÖGEM’i kurarken tek bir amacım vardı o da Döşemealtı’nın gençlerine, yeteneklerini sergileyebilecekleri imkânları sağlamak ve yaşadıkları mahalle ya da bölgeye karşı daha fazla sorumluluk hissetmelerine imkân vermekti. Şehitlerimiz için kurulan ‘Şehitler Korusu’ Genç Vekillerimizin eseridir” dedi.

Döşemealtı’nın Vizyon Projeleri…

Döşemealtı İlçesi’nin kaderini değiştirecek vizyon projeler hakkında da bilgi veren Başkan Genç, “İlçemize yakışır bir meydan maalesef yoktu, seçimlerden önce de söz verdiğim Kent Meydanı’nın ihalesini tamamladık. Yasal süre bittiğinde yer teslimi yapılacak ve Aralık ayı gibi de Antalya’nın en güzel kent meydanını Döşemealtı İlçemize kazandıracağız.

Diğer taraftan İlçemizin merkez camiisi yoktu. Dernek vasıtasıyla hayırseverlerimizin katkılarıyla belli bir aşamaya getirdik. Belediyemiz imkânlarıyla müze cami yapıyoruz. Türkiye’de bir örneği daha olmayan bu proje ile Döşemealtı’na 2 bin kişilik, 4 minareli bir camii yapıyoruz.

2 Milyon lira değerinde son derece çevreci ve doğayı koruyan nitelikte kendi parke fabrikamızı hemen yanına da demir ve ahşap atölyelerini yaptık. Bundan sonra hazırı tüketen değil kendi ürettiğiyle vatandaşa hizmet götüren belediye olacağız” diye konuştu.

Güneşten enerji elde eden Belediye olacağız…

Güneş enerjisinden faydalanacaklarını da hatırlatan Başkan Genç, “Ülkemizin enerjide dışa bağımlı olduğunu biliyorsunuz. Döşemealtı Belediyesi olarak kendi enerjimizi güneşten elde etmek için Cuma pazarının üzerine güneş panelleri monte edeceğiz. Buradan elde edilecek enerji ile hem pazaryerinin enerjisini karşılamış olacağız hem de enerji fazlasını devlete satmak suretiyle mahsuplaşmaya gideceğiz.

Gençlerimiz için de Döşemealtı’nın ilk Gençlik Merkezi’nin projesini hazırlattım. İhale aşamasına gelen bu proje ile gençlerimiz, içinde sinema salonu, açık ve kapalı yüzme havuzu, tiyatro salonu, kafeteryası ile çağdaş ve modern bir sosyal, sportif tesise kavuşacak” diye konuştu.

Genç vekiller, Döşemealtı’nın kültür, sanat, spor ve tarihinin anlatılacağı özel bir dergi hazırlığı yaptıklarını, derginin ismini de ‘Nar Tanesi’ olarak kararlaştırdıklarını söylediler.

yukarı çık
0
Paylaşım