Menu
RSS

Döşemealtı'na Ekolojik Kreş

Döşemealtı'na Ekolojik Kreş

Döşemealtı Belediyesi'nin vizyon projeleri arasında gösterilen ekolojik kreşin temelleri atıldı. Çıplaklı Mahallesi'nde 3 bin 600 metrekare alan üzerine kurulacak kreş, çatısındaki güneş panelleriyle kendi enerjisini üretecek.

İlçedeki ekonomik durumu iyi olmayan ailelere hizmet vermesi için projelendirilen ekolojik kreşte, 1-6 yaş arası yaklaşık 200 çocuk kalabilecek.

Klasik kreş eğitimlerinin yanı sıra günlük çiftlik hayatının öğretileceği mini uygulama tarlalarıyla bir ilk olacak kreş, midilli, keçi, koyun, kuzu, tavşan, kuğu, kaz ve ördek gibi hayvanlara ev sahipliği yapacak. Kreşte ayrıca gölet, sentetik zeminli çocuk bahçesi, cep sineması, atölyeler, sağlık birimi ve idari ofisler olacak.

'ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALACAK'

İki katlı olarak tasarlanan ve inşaatına başlanan kreşin zemin katında 6 derslik, birinci katında ise idari bölümler ve toplantı salonları bulunacak. 2 milyon 256 bin liraya mal olacak ekolojik kreş, 25 Mart 2017 tarihinde tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak. 1100 metrekare kreş alanı, 77 metrekare ahırı bulunan kreşin iç avlusunun üst kısmı açık olacak ve binanın tamamı cam kaplamalı olarak inşa edilecek.

Nitelikleri itibariyle benzerlerinden çok daha farklı bir kreş projesi hazırladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Turgay Genç, "Çocukların doğayla iç içe olmaları için tasarlanan bina ve çevresi, Türkiye'deki kreş projeleri arasında örnek. Önümüzdeki yıl mart ayı sonunda tamamlanacak. Kreş binasının kamu eliyle yaptırılan örnek bir proje olacak" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım