Menu
RSS

Akdeniz'de Kasım Ayında Ölenlerin Sayısı 1000'i Geçti

Akdeniz'de Kasım Ayında Ölenlerin Sayısı 1000'i Geçti

Avrupa'ya gitmek üzere yola çıkan göçmenleri taşıyan iki bot daha Akdeniz'de battı, son üç gündeki can kaybı 365 oldu. Yalnızca Kasım ayında ölümler 1000'i aşarken, en ölümcül yıl 2016'daki rakam 4 bin 636'ya çıktı.

Uluslararası Göçmen Örgütü (IOM), Akdeniz'de yaşamını yitiren göçmen sayısının son üç günde 365'e yükseldiğini açıkladı.

Örgütün verdiği bilgiye göre, yalnızca Kasım ayının yarısında ölenlerin sayısı 1000'i geçti ve bu rakam 2015 Kasım'ına göre altı kat fazla. En ölümcül yıl olarak daha önce ilan edilen 2016'da Akdeniz'de boğulanların sayısı da son ölümlerle birlikte 4636'ya çıktı.

IOM, Libya kıyılarından Avrupa'ya gitmek üzere açılan botlardan altısının son üç günde alabora olduğunu aktardı. Uluslararası örgüt, dün yaptığı açıklamada, Akdeniz'i geçmeye çalışan dört ayrı teknenin batması sonucu son iki buçuk günde 340 göçmenden haber alınamadığını duyurmuştu.

Kasım ayı başında Akdeniz'de batan iki gemide en az 239 göçmen ölmüştü. Boğulmaktan kurtulan iki kişi ise İtalya'nın Lampedusa Adası'na getirilmişti.

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan anlaşmayla Ege Denizi'ndeki göçmen trafiği 2016 ortasında kesildi, sığınmacılar Kuzey Afrika ülkelerinden Avrupa'ya ulaşmak için Akdeniz'i kullanmaya başladı.

yukarı çık
0
Paylaşım