Menu
RSS

Ankara Valiliği'nden Alevilere Aşure Yasağında Geri Adım

Ankara Valiliği'nden Alevilere Aşure Yasağında Geri Adım

Ankara Valiliği, cemevlerinde yapılacak aşure etkinliklerinin ‘saldırı düzenlenebileceği’ gerekçesiyle ve ‘huzur ve güvenliğin sağlanması’ amacıyla yasaklandığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada ‘terör örgütlerinin ilimizde yapılacak ‘aşure günü etkinliklerine yönelik eylem arayışı içinde olduğu’ bilgisi verilirken, yasağın ekim ayı boyunca süreceği kaydedildi. Ankara’da emniyet yetkililerin cemevi yöneticilerini çağırarak valiliğin belgesini tebliğ ettikleri belirtildi.

Belgede “Son zamanlarda ülke genelinde yaşanan terör olayları ve düzenlenmek istenen etkinliklere yönelik terör saldırıları gerçekleştirilebileceği yönünde istibari bilgiler ve terör örgütlerinin ilimizde yapılacak ‘Aşure Günü’ etkinliklerine yönelik eylem arayışı içinde olduğu bilgileri alındığından aşure etkinlilerinin Muharrem ayı boyunca ‘huzur ve güvenliğin sağlanması’ gerekçesiyle yasaklanmasına karar verildiği…” ifadelerine yer verildi.

‘Şu an için aşure etkinliklerimiz iptal edildi’

Konuyla ilgili açıklama yapan ve ismini vermek istemeyen bir cemevi yöneticisi, “Emniyet yetkilileri beni çağırdı ve tebliği bana verdi. Diğer cemevi yöneticilerini de çağıracaklarını söylediler. Emniyet yetkilileri bu kararın güvenlik nedeniyle alındığını söyledi. Elimize ikinci bir tebliğ ulaştırılmadı. Şu an için aşure etkinliklerimiz iptal edildi” diye konuştu.

CHP’li vekil: Kapalı mekanlarda yasak değil

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Gani Kaplan ise, ellerine böyle bir tebliğ gelmediğini ancak konu hakkında bilgi sahibi olduklarını kaydederek, “Bize gelen bilgi, dışarda yapılacak etkinliklerin iptal edildiğidir. İçeride yapılacak aşure etkinlikleri yasaklanmamıştır” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ise, Twitter hesabından valiyle görüştüğünü ve kapalı mekanlarda aşurenin yasak olmadığını söylediğini yazdı.

CHP’li vekil, girişimleri sonucu daha sonra kararın geri çekildiğini açıkladı. Yılmaz’ın Twitter’dan paylaştığı belgede, “Önceki yapılan tebligattan sarfinazar edilmiştir. Cemevlerine aşure dağıtımına herhangi bir kısıtlama getirilmemiştir” ifadeleri kullanıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım