Menu
RSS
Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya, 19 Mayıs Atatürk'ü An...

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam Ücret 20 TL’ye Yükseldi

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam…

UKOME Genel Kurulu’nda alınan ...

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taksime Yürümek İsterken Tutuklananlara Sahip Çıkıyoruz!

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taks…

1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek is...

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Prev Next

Antalya Büyükşehir’den Toplu Ulaşım Esnafına Son Şans

Antalya Büyükşehir’den Toplu Ulaşım Esnafına Son Şans

Toplu ulaşım esnafı, Esnaf Ulaşım A.Ş. adı altında şirketleşerek, tek çatı altında birleşmek için önemli bir adım attı. 2 minibüsün 1 otobüse dönüşmesi konusunda tereddüt yaşayan taşıma esnafına da 11 Kasım'a kadar ek süre verildi.

Büyükşehir Belediyesi, tek çatı altında birleşmek üzere Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adlıhan Dere önderliğinde 3 Kasım günü Esnaf Ulaşım A.Ş. şirketini kuran ulaşım esnafına tam destek verdi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, esnafın menfaatine olan şirketleşmenin sevindirici ve umut verici bir çalışma olduğunu belirterek, toplu ulaşım esnafını, sadece kendilerine ait olan bu şirkete ortak olmaya çağırdı.

Bir şirket çatısı altında toplanan esnafın ekonomik yönden çok daha rahatlayacağına dikkat çeken yetkililer, “UKOME kararları gereği ortak gelir havuzu kurulmuş ve halen tüm gelir eşit olarak paylaşılmaktadır. Böylece esnaf arasındaki eşitsizlik ortadan kaldırılmış, gelirler artmıştır.

Esnafımızın gelirinin artmasının yanında en önemli konulardan birisi de giderinin azalmasıdır. Tüm esnafımızın bu şirket çatısı altında bir araya gelmesi durumunda giderler de çok önemli miktarda azalacaktır. Taşıt alımı yaparken çok büyük indirimler alınabilecek, kredi, sigorta, lastik, yedek parça, bakım gibi birçok gider kalemleri çok daha ucuza maledilecektir. Bu da esnafımızın bütçesine büyük katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Esnafa Dönüşüm İçin Son Şans

2 minibüsün 1 otobüse dönüşmesi konusunda tereddüt yaşayan toplu taşıma esnafına da 11 Kasım'a kadar ek süre verildi. Daha önce UKOME kararları gereği artık midibüslerin tarihe karıştığı, Antalya'da toplu ulaşımın tamamen alçak tabanlı, engelliler için uygun, klimalı otobüslerle yapılacağı açıklanmıştı.

Bunun için halen 7 metrelik araç sahibi olan esnafa 2'ye 1 dönüşüm yaparak 12 metrelik otobüslerle sisteme katılma ya da eski M plaka haklarına dönerek 14 kişilik minibüslerle şehir dışı hatlarda çalışma konusunda seçimlerini yapmaları için 15 Ekim tarihine kadar süre verilmişti.

400'den fazla esnaf 2'ye 1 dönüşme sistemine katılma dilekçesi verdi. Büyükşehir Belediyesi, halen tereddüt yaşayan esnaf için son bir süre daha vererek, başvuru süresini 11 Kasım tarihine kadar uzattı. Bu tarihten sonra müracaatın kabul edilmeyeceği vurgulandı.

Başvurmayan Kabul Etmiş Sayılacak

Dönüşümü kabul eden esnaf, şehir içi sisteme katıldığı gibi yeni kurulan şirkete de ortak olabilecek ve tüm imkanlarından yararlanabilecek. Dönüşüme katılmak istemediğini aynı tarihe kadar dilekçe ile bildiren minibüs esnafı ise eski M plaka hakkına geri dönecek ve dış hatlarda çalışacak.

11 Kasım tarihine kadar hiçbir müracaatı bulunmayan esnaf ise 2'ye 1 dönüşümü kabul etmemiş sayılacak. Esnaf 12 metrelik otobüs ya da 14 kişilik minibüs tercihlerine göre yeni araçlarını 31 Aralık tarihine kadar alarak, sisteme katılacak. Bu tarihten sonra şehir içi ve şehir dışı hatlarda 7 metrelik AB, ATT plaka grubu araçların çalışması mümkün olmayacak.

yukarı çık
0
Paylaşım