Menu
RSS

Antalya’da Asansör Beklemekten Sıkılan Müdür Bakın Ne Yaptı

Antalya’da Asansör Beklemekten Sıkılan Müdür Bakın Ne Yaptı

Asansör beklemekten sıkılan Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk’ün müdürlüğün giriş kapısına şifre koydurarak, engelli asansörünü kendisine tahsis ettiği iddia edildi.

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk’ün müdürlüğün giriş kapısına şifre koydurarak, engelli asansörünü kendisine tahsis ettiği ve bu uygulamaya asansör beklemekten sıkıldığı için başvurduğu iddia edildi.

Yaklaşık 2 yıl önce yapılan Orman Bölge Müdürlüğü binasındaki engelli asansörünün önceleri kullanıma açık olduğunu söyleyen kurum çalışanları, Bölge Müdürü Türk’ün beklemeye katlanamadığı gerekçesiyle, asansörü kendisinden başkasının kullanmasını önlemek için şifre koydurduğunu ileri sürdü.

Bölge Müdürlüğü binasının personel giriş kapısının Mustafa Türk’ün talimatıyla kullanıma kapatıldığını söyleyen çalışanlar, “Giriş kapısına bir şifre konuldu. Böylece engelli asansörünün de içinde yer aldığı binaya, çalışanların ve dışarıda gelenlerin bu kapıyı kullanarak girmeleri engellendi” dedi.

Padişah Yasağı Gibi

İddiaya göre çalışanlardan saklanan şifreyle makamına gidip gelen Orman Bölge Müdürü Türk, girişte yer alan engelli asansörünü de kendisine tahsis etmiş oldu. Orman Bölge Müdürlüğü’nün İşletme Müdürlüğü bölümünde genel bir asansör bulunduğunu söyleyen çalışanlar, şunları söyledi:

“Müdürlüğün girişi, ihaleyle yapılan engelli asansörüne, görme ve yürüme engellilerin gidebilmesine uygun şekilde dizayn edilmiş olsa da engelliler bu girişi kullanamıyor.

Görme engelliler için çizgilerin ve yönlendirmelerin yer aldığı bu girişten geçemeyen engelliler, diğer personelle birlikte depo kapısına benzer başka bir girişi kullanıyor.

Bölge Müdürü asansör beklemesin diye personel eziyet çekiyor. Müdür bey, milletin vergisiyle yapılan engelli asansörünü, padişah gibi yasaklarla özel asansörü yaptı. Bu haksızlığa derhal son vermelidir.” Kaynak: Hürriyet

yukarı çık
0
Paylaşım