Menu
RSS

Antalya’da Belediyeler Arasında Plaj Tartışması Büyüyor

Antalya’da Belediyeler Arasında Plaj Tartışması Büyüyor

Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal, Manavgat'a bağlı Kızılot sahilinden kendilerine yapılan tahsisle ilgili Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in açıklamalarına, "Söylersiniz 'Biz bunu istemeyiz' diye, çekiliriz kenara ama buradan bir şeyler çıkarmak, kendi hanesine artı getirmeye çalışmak yanlış bir şey" diye yanıt verdi.

Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal, belediyede düzenlediği basın toplantısında yapılan ihale sonucu Manavgat'a bağlı Kızılot sahilinden Akseki Belediyesi'ne tahsis yapılmasıyla ilgili tartışmalara yanıt verdi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in geçen hafta olayla ilgili bir kaşık suda fırtına koparmaya çalıştığını ve Manavgat halkını yanlış yönlendirdiğini savunan İsmet Uysal, Akseki'ye okumak için gelen üniversite öğrencilerinin sosyal tesis bulamadığı için okulu bırakıp gittiğini kaydetti.

Bu duruma çare aradığını aktaran Başkan Uysal, "Büyükşehir böyle bir büfe yeri ihaleye çıkarınca Manavgat'tan da dışarıda olduğu için ihaleye girip aldım. Bunu daha önce de Şükrü Bey biliyor.

Başka özel şahıslara da kiralanmış bir yer. Biz 6 metrekare büfe ve yanında bize verilen projeye göre WC vs. bulunan önünde denize girebileceği bir yer. Şükrü beyin büyüttüğü gibi sahilin tümü falan değil" dedi.

Siyasi Gündem Yaratmak İstiyor

İhale sonucu söz konusu yeri 2 yıllığına kiraladıklarını anlatan Başkan Uysal, Akseki Belediyesi ekiplerinin bir iş makinesi ve kamyonla bölgedeki kumları temizleyip düzeltmek için gittiğinde Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin engeliyle karşılaştığını belirtti.

Olaydan sonra Başkan Şükrü Sözen ile telefonda görüştüklerini anlatan Başkan Uysal, Şükrü Sözen'in siyasi gündem yaratmak istediğini öne sürdü.

Başkan Sözen'in belediyelerin kendi sınırları dışında hizmette ticari faaliyette bulanamayacağı yönünde açıklamaları olduğunu söyleyen Başkan Uysal, çeşitli fotoğraflar göstererek Manavgat Belediyesi'nin de kendi sınırları dışında çalışmalar yaptığını açıkladı.

Manavgat Akseki'yi Keşfedememiş Daha

Başkan Uysal, şöyle devam etti:

"Söylersiniz 'Biz bunu istemeyiz' diye, çekiliriz kenara ama buradan bir şeyler çıkarmak, kendi hanesine artı getirmeye çalışmak yanlış bir şey. Manavgat'ın problemi de bu değil aslında.

Manavgat Akseki'yi keşfedememiş daha, sırtında öyle güzel bir yer var ki sadece işi denize bağlamış ve Türkiye'nin rahatlığı ile Akseki'yi keşfedememiş, niye dönüp bakmıyor ki ne varsa orada.

Deniz bitti, burada mücevher var ve Manavgat'ın sırtında. Buradan faydalanacağı yerde buradan siyaset çıkartmaya, üretmeye çalışmak yanlış bir şey bence."

Akseki'yi Toros İli Yapacaklar

Akseki'nin il olacağını da savunan Başkan İsmet Uysal, "Alanya kalkıyor 'Ben il olacağım' diye, Manavgat kıyamet koparıyor 'Ben il olacağım' diye. Bu şekilde mi olacak il? Şükrü bey yapılacak bir tek şey var, Akseki'yi Toros ili yapacaklar, bu ikisini bize bağlayacaklar.

Bunu resmen hükümete teklif edeceğim. Çünkü bu şekilde bir yere varılmaz. Burada siyaset bir şey çıkmaz. Akseki Toros ili olacak Alanya ve Manavgat bize bağlanacak. Bunlar büyük il gibi ilçelerimiz ona bir şey demiyorum" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım