Menu
RSS

Antalya’da Esnaf Sonunda Büyükşehir’e Yürüdü! Öne çıkarılmış

Antalya’da Esnaf Sonunda Büyükşehir’e Yürüdü!

Şarampol Caddesi’nde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve adına “Efsane Geri Dönüyor” adı verilen proje esnafı çileden çıkarttı. Yol yapım çalışmaları nedeniyle zaten kepenk kapatma noktasına gelen Şarampol esnafı, zabıta tarafından uygulamaya konulan,

dükkan önüne bir sandalye dahi konulmayacak, sattıkları üründen bir tane bile teşhir amacıyla saçak altına dahi konulmayacak uygulamaları ve zabıtanın esnafa kötü muamele yapması gibi nedenlerle Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yürüyerek gittiler.

Büyükşehir belediyesinde Zabıta Daire Başkanı Muharrem Kavurgacı ile görüşen esnaf temsilcileri sorunlarını anlattılar.

Esnaflar adına sorunları Mustafa Görgülü dile getirdi. Görgülü sorunlarını şöyle anlattı;

“Şarampol’de bulunan birçok esnaf arkadaşımız kepenk kapatmak zorunda kaldı. Bugün de maalesef dünden beri zabıta dairesinden, zabıta arkadaşlarımızdan, sanki askeriyenin işgalinde kalmışız gibi yahut devletimize karşı çıkmışız gibi yahut biz bütün yasalara karşı çıkmışız gibi bir istibdat zulmü görüyoruz. Yani bir zulüm altına girmeye başladık.

Bir misafirimizi ağırlamayacak yahut da bir ihtiyar için sandalye koydurtmamaya kalkıyorlar. Biz hakikaten esnaf olarak zor durumdayız.

Bunalıma girdik. Yol çalışmasından dolayı zaten zor durumdayız. Bir de bunun üstüne zabıta tarafından yapılan bu uygulamalar bizi iyice bunalttı.

Menderes başkanım geldi, gülümseyerek, şakalaşarak konuşmuştuk. Ancak zabıta arkadaşlar hakaret boyutuna gelen yaptırımlar yaptı. Bu davranışlar turizmle iştigal eden bir memlekete yakışmıyor”

Zabıta Daire Başkanı Muharrem Kavurgacı, esnafı dinledikten sonra, en azından bayram sonuna kadar dükkanlarının önüne sandalye veya teşhir ürünlerinden birkaç tane koymaya müsaade edebileceklerini, ancak bu belediyenin üst makamları tarafından verilen bir karar neticesinde uygulandığını belirterek, bunun karar merci biz değiliz diyerek esnafın gönlünü aldı.

Esnaf Kavurgacı’ya teşekkür ettikten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan randevu almaya karar vererek belediyeden ayrıldılar.

Şarampol esnafının dile getirdiği diğer sorun da balkonlardan aşağıya inen yağmur borularının ağızlarının dükkan önlerinde kaldığını, bunun ana giderlere bağlanmadığı idi. Bu sorunu da yine belediyeden ilgili birimle görüşerek çözüleceği sözü aldılar.

yukarı çık
0
Paylaşım