Menu
RSS

Antalya’da Fırtına Şehri Ve Çiftçiyi Vurdu, Tekneler Battı, Çatılar Uçtu, Ağaçlar Devrildi

Antalya’da Fırtına Şehri Ve Çiftçiyi Vurdu, Tekneler Battı, Çatılar Uçtu, Ağaçlar Devrildi

Kumluca ilçesi Mavikent Mahallesi’nde yaklaşık 50 teknenin bağlı bulunduğu Yapraklı Deresi'nde tekneler alabora oldu. Sabah saatlerinde devam eden etkili lodos fırtınası, Yapraklı Deresi’nin taşmasına neden oldu. Derede bulunan teknelerden bazıları alabora olurken, bir tekne de yan yattı.

Antalya’nın Kaş ilçesinde etkili olan fırtına karadaki tekneleri devirdi. Dünyaca ünlü Kaputaş Plajı dalgalarla kaplanırken fırtınanın hızı saatte 100 kilometreye kadar ulaştı.

Haberin Videosu:

Kalkan Limanı’nda çekek yerinde bulunan 6 tekne fırtınanın etkisiyle devrildi. Tekne sahipleri korku dolu anlar yaşadı. Fırtına ile boyu zaman zaman 15 metreye kadar ulaşan dev dalgalar yola çıktı.

Devlet Hastanesi yönünden geçen Kaş-Kalkan D-400 karayolu ulaşıma kapandı. Ulaşım Gökseki mevkisinden sağlanıyor.

Haberin Videosu:

Kaş Limanı'nda etkili olan fırtına nedeniyle oluşan dalgalar sahilde bulunan iş yerlerine zarar verdi.

Öte yandan, Kaş’a 20 kilometre uzaklıkta bulunan dünyaca ünlü Kaputaş Plajı dalgalarla kaplandı. Kaş Belediyesi, karayolları ve İlçe Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekiplerince bölgede güvenlik önlemleri alındı.

Haberin Videosu:

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde öğleden sonra etkili olan fırtına ve sağanak hayatı olumsuz yönde etkiledi. Saatteki hızı 60 kilometreyi bulan fırtına ve beraberinde etkili olan sağanak nedeniyle sahildeki bir büfenin camları patladı, çok sayıda ağaç devrildi.

Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre saatteki hızı 60 kilometreyi bulan fırtına ve metrekareye 80-100 kilogram düşen sağanak nedeniyle ilçe merkezinde bulunan sahil şeridinde çok sayıda ağaç devrildi veya kırıldı.

Haberin Videosu:

Sahilde bulunan şezlonglar, masa, sandalye ve şemsiyeler çevreye savruldu. Yollardaki yön tabelaları ise fırtınanın etsiyle devrildi.

Selinus sahilinde bulunan Ümit Beach adlı işletmenin ise camları patladı. İş yeri kullanılmaz hale geldi.

Haberin Videosu:

Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre ilçede fırtına yarın akşam saatlerine kadar devam edecek, sağanak ise yarın öğle saatlerinde sona erecek.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde etkili olan fırtına ağacı yerinden söktü. Kumluca ilçesinde ise toptancı halinin çatısı kamyonların üzerine devrildi.

Manavgat’ta sabah saatlerinde başlayan ve öğle saatlerinde hızını arttıran yağmur hayatı olumsuz etkiledi.

Şiddetli yağmurla birlikte etkili olan fırtına nedeniyle Beşkonak Mahallesi yolu üzerinde bulunan ağaç yan yattı. Yola yatan ağaç dolayısıyla ulaşımda aksama yaşandı. Devrilen ağaç, ekipler tarafından yoldan kaldırıldı.

Öte yandan Kumluca Toptancı Hali'nin çatısı sebze yüklemesi yapan kamyonların üzerine devrildi. Yağmurlu ve fırtınalı havanın akşam saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

yukarı çık
0
Paylaşım